2024-01-30

Студентки політехніки вийшли до фіналу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Студентки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Зелененька та Олеся Пильгук стали срібними призерками ІІІ (обласного) етапу XІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Студентки політехніки вийшли до фіналу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Через запровадження воєнного стану та активні бойові дії на території нашої країни ІІІ (обласний) етап XІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка відбувся у онлайн – форматі. До інтелектуального змагання долучилося 135 представників учнівської та студентської молоді, які поділилися власними думками у творах – роздумах «Що для вас означає слово «свобода»?», «Шевченкові поради жителям планети», «Що б міг написати Тарас Шевченко нашим захисникам, які боронять Україну сьогодні?».

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на конкурсі представили студентка групи 201-ФО факультету філології, психології та педагогіки Оксана Зелененька та студентка групи 101-ФР факультету фізичної культури та спорту Олеся Пильгук, які посіли почесні другі місця в ІІІ (обласному) етапі XІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. До конкурсу талановитих студенток підготували науковиці факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Світлана Галаур та кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри українознавства, культури та документознавства Людмила Дерев’янко.

«В умовах повномасштабного вторгнення зростає особлива роль проведення конкурсу, що всебічно сприяє глибокому осмисленню нашими сучасниками актуальної багатогранної творчості Великого Кобзаря, усвідомленню того, що слово – могутня зброя, здатна підносити людський дух і допомагати вистояти в умовах непростих суспільних викликів та потрясінь», - говорить науковий керівник однієї з переможниць, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Полтавської політехніки Світлана Галаур.

Здобувши перемогу на обласному етапі, наші студентки 3 лютого 2024 року візьмуть участь у ІV (фінальному) етапі конкурсу, де змагатимуться за перемогу з досвідченими суперниками.

Загалом до фіналу конкурсу вийшло 33 представників освітніх закладів, які посіли перші та другі призові місця й будуть представляти Полтавську область на загальнонаціональному етапі конкурсу.

Відзначимо, до складу членів журі ІІІ (обласного) етапу XІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка вже традиційно увійшли науково – педагогічні працівники провідних університетів Полтавщини, зокрема кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри українознавства, культури та документознавства Полтавської політехніки Світлана Дорошенко.

Щиро вітаємо студенток з перемогою та бажаємо нових творчих здобутків!

Нагадаємо, студенти-психологи успішно проходять пропедевтичну практику в школах Полтави.

Нещодавно Полтавська політехніка приєдналась до Меморандуму про співпрацю з канадською політехнікою SAIT, фахівці Головного офісу TISC провели для науковців політехніки воркшоп з питань захисту та комерціалізації прав інтелектуальної власності, ректор Полтавської політехніки відвідав Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу,  та з робочим візитом відвідав ПНУ імені Василя Стефаника.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»