2024-01-23

Ректор Полтавської політехніки відвідав Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко здійснив робочий візит до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу для стратегічного планування реалізації угод про співпрацю та нових спільних проєктів.

Ректор Полтавської політехніки відвідав Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу

17 січня ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко здійснив робочий візит до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу і під час зустрічі з очільником ІФНТУНГ Ігорем Чудиком обговорив нові напрямки та можливості для співпраці в освітній та науковій сферах і чіткий план дій з реалізації положень Меморандуму про співпрацю, підписаного у день 205-річчя Полтавської політехніки.

«Здійснив робочий візит до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, адже ми активно працюємо над новими спільними проєктами, «перезавантаживши» кілька десятилітню історію нашої співпраці!

Місяць тому, у день ювілею Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», разом з шановним колегою – паном ректором Ігорем Чудиком, який особисто приїздив до Полтави, ми підписали Меморандум про науково-освітню співпрацю, в якому оновили напрямки і заклали нові можливості для співпраці у науковій та освітній сфері.

А буквально у переддень Нового року ми поєднали зусилля у Меморандумі про співпрацю з АТ «Укргазвидобування», а також ще з кількома університетами і закладом фахової передвищої освіти задля вдосконалення нафтогазової освіти в Україні.

Як і було мною анонсовано під час церемонії підписання, зміст чинної угоди невдовзі наповниться реальними практичними кейсами.

Під час цієї надзвичайно результативної робочої зустрічі – своєрідної сесії зі стратегічного планування, ми обговорили не лише план дій щодо реалізації обох меморандумів, а й питання співпраці задля забезпечення енергетичної незалежності України, інтернаціоналізації та євроінтеграції освітнього процесу, наукової діяльності, проведенням спільних наукових, енергетичних форумів і що надзвичайно важливо – розвитку програм академічної мобільності для забезпечення високої якості інженерної освіти!

Важко переоцінити важливість підготовки професійних кадрів для енергетики, будівництва, архітектури, нафтогазової інженерії інших галузей економіки країни - з метою відбудови повоєнної України!

Спілкування з колегами з ІФНТУНГ було конструктивним і академічно дружнім, тож запорукою успішної реалізації наших спільних планів стане щира взаємна підтримка!

Дякую, шановний Ігоре Івановичу! Дякую, шановні колеги, за динамічний темп нашої співпраці і партнерство сильних університетів, які працюють на Перемогу!

Ми гідно тримаємо енергетичний і освітньо-науковий фронт!

У єдності наша сила! Разом до Перемоги! Слава Україні!», – зазначив очільник Полтавської політехніки Володимир Онищенко.

Перебуваючи з робочим візитом в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко відвідав унікальний Геологічний музей ІФНТУНГ, який за багатством, різноманітністю і представництвом колекцій мінералів, гірських порід, корисних копалин і викопних решток фауни і флори є одним з кращих у Європі – за 150 років у фондах зібрано понад 10 тисяч експонатів. У музейних колекціях  є зразки різних порід, родовища яких вже давно вичерпані. 16 років тому постановою Кабінету Міністрів України «Мінералогічна колекція геологічного музею Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу» внесена до Державного реєстру наукових об'єктів, що становлять національне надбання. Володимир Олександрович зазначив, що діяльність Геологічного музею тісно пов'язана з навчальним процесом і сприяє підготовці висококваліфікованих фахівців, а також подякував ректору ІФНТУНГ Ігорю Чудику та керівництву Геологічного музею за цікаву і змістовну екскурсію та неймовірні враження від унікальних колекцій.

Нещодавно Навчально-виробничий центр нафти і газу Полтавської політехніки став провайдером понад 5000 лабораторних досліджень і екологічних моніторингів довкілля.

Нагадаємо, Полтавська політехніка співпрацюватиме з Варшавською політехнікою і компанією Siemens у новому технологічному проєкті.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»