2022-04-26

Школярі дізнались про професії майбутнього у сфері управління та права

25 квітня науково-педагогічні працівники кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели практичний вебінар «Професії майбутнього в сфері управління та права» для школярів Полтавщини. Науковці та фахівці-практики поділилися з молоддю дієвими лайфхаками та підходами до усвідомленого вибору професії, обговорили перспективи її працевлаштування у органах місцевої влади.

Школярі дізнались про професії майбутнього у сфері  управління та права

Науковці кафедри публічного управління, адміністрування та права Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки разом з представниками Національного агентства України з питань державної служби у Полтавській та Кіровоградській областях провели онлайн-вебінар «Професії майбутнього в сфері управління та права». До обговорення актуальних проблем сучасної середньої та вищої освіти, професійного вибору та працевлаштування сучасної молоді долучилися школярі та їхні вчителі,  наставники закладів освіти Полтавщини. Учасники вебінару отримали чимало корисних порад, обмінялися лайфхаками та практичним досвідом збору інформації  про обрану професію.

Під час вебінару кандидатка наук з державного управління, доцентка  кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Інна Кульчій детально  розповіла  про пріоритетні  професії  майбутнього в сфері права та юрипруденції,  наголосила  на важливій ролі   посад віртуального юриста, управлінця-експерта, координатора проєктів в публічному управлінні,  наголосила  на широких   можливостях   навчання за правовими спеціальностями в одному з кращих освітніх закладів України. За словами науковиці,  майбутнє за креативними, творчими, амбітними фахівцями, а  Полтавська політехніка  допоможе  випускникам здобути якісні та інноваційні професії.

«Незважаючи на складну ситуацію та воєнні дії на території України, викладачі  університету  продовжують працювати з молоддю та надавати  дієві практичні поради у сфері професійного самовизначення, побудови найамбітніших науково-освітніх та кар’єрних планів. Обраний формат заходу, залучення найдосвідченіших фахівців і професіоналів у сфері публічного управління та права, жвавий діалог та відкритість до будь-якого виду співпраці  повсякчас демонструють нашу готовність працювати на спільний   результат. Щиро віримо у Перемогу Збройних Сил України та продовжуємо формувати  покоління нових українців, готових брати на себе відповідальність та сумлінно працювати на благо рідного народу і країни.

У подальших планах викладачів нашої кафедри  продовжувати  співпрацю з громадами Полтавської області, урізноманітнювати форми роботи, а по завершенню бойових дій на території України змінити онлайн-комунікацію на  звичний усім офлайн-простір і зустрічати наших абітурієнтів у гостинних стінах Полтавської політехніки», – прокоментувала науковиця.

Під час практичної частини заходу заступник начальника Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Полтавській та Кіровоградській областях Артем Тімощук та головний спеціаліст  управління  Роман Холодков ознайомили  учнівську  молодь із особливостями працевлаштування в органах влади та органах місцевого самоврядування. Формат «питання-відповідь» дав можливіть усім бажаючим подискутувати, уточнити почуту інформацію та отримати відповіді на найактуальніші питання.

Науково-педагогічні працівники кафедри публічного управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запрошують до  плідної  співпраці викладачів і  випускників закладів загальної середньої та передфахової вищої освіти Полтавського регіону, для участі у спільних науково-освітніх та професійних заходах, конференціях, круглих столах.

Нагадаємо, у Полтавській політехніці працює юридична клініка, а університет організував прийом фахівців органів соцзахисту для внутрішньо переміщених осіб.

Раніше  науковці і представники громад  розглянули  правові аспекти захисту довкілля,   студентам розповіли про досвід провідних територіальних громад Полтавщини, а війт гміни Громадка розповів про муніципальне управління в Польщі та можливості для розвитку громади.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»