2022-02-19

«Школа публічного службовця»: науковці і представники громад розглянули правові аспекти захисту довкілля

16 лютого кафедра публічного управління, адміністрування та права провела чергове засідання «Школи публічного службовця» за участі відомої екоактивістки, очільниці ГО «Еколтава» Юлії Пашковської. Учасники гуртка обговорили особливості правових аспектів захисту довкілля, процеси сортування сміття, можливості отримання грантів в сфері екології та питання сталого розвитку територіальних громад.

«Школа публічного службовця»: науковці і представники громад розглянули правові аспекти захисту довкілля

«Школа публічного службовця» – це тематичний учнівсько-студентський гурток, який функціонує при кафедрі публічного управління, адміністрування та права Полтавської політехніки і працює з обдарованою молоддю громад Полтавського регіону. Цього разу до гуртка приєдналися учні шкіл Петрівсько-Роменської, Лютенської, Безезоволуцької територіальних громад.

Гостею тематичної зустрічі стала Юлія Пашковська – екоактивістка, співзасновниця та виконавча директорка ГО «Еколтава», випускниця Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за спеціальністю інженер-будівельник, яка у 2021 році здобула ще одну вищу освіту – успішно завершила навчання на магістратурі за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». Юлія поділилася власним досвідом успішних адвокаційних кампаній, розповіла молоді про перспективи та можливості у боротьбі за чисте довкілля.

«Територіальні громади Полтавського регіону зараз як ніколи потребують кваліфікованих управлінців та юристів, здатних долати виклики та вирішувати найскладніші проблеми економічного, юридичного, соціального, екологічного, цифрового розвитку. Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» як інноваційний та потужний науковий майданчик допомагає сучасним випускникам вирішувати найгостріші питання сталого розвитку їх населених пунктів», – зазначила гарант освітньо-професійної програми за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування», кандидат наук з державного управління, доцент Інна Кульчій.

Гарант освітньої програми за спеціальністю 081 «Право», кандидат юридичних наук, доцент Ірина Пасічна розповіла учням особливості правових аспектів захисту довкілля. Учнів також цікавили питання сортування сміття, можливості отримання грантів у сфері екології, питання сталого розвитку територіальних громад.

«Школа публічного службовця» запрошує ініціативну та небайдужу молодь долучатися до наступних засідань та створення креативних проектів задля розвитку територіальних громад.

Раніше викладачка гуманітарного факультету Полтавської політехніки провела тренінг з командної роботи та урегулювання конфліктів, а студентка-філолог взяла участь у молодіжному обміні за програмою Erasmus+ «Немає клімату – немає майбутнього», присвяченому загрозам і змінам клімату. Раніше викладачка гуманітарного факультету Полтавської політехніки провела тренінг з командної роботи та урегулювання конфліктів.

Нагадаємо, ГО «Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» обирає 5-х учасників/учасниць міжнародного молодіжного обміну «STEP 2 Think Green», під час якого представники різних країн обміняються думками та практичним досвідом у сфері подолання забруднення навколишнього середовища і його згубного впливу на здоров’я людини.

Медіа-центр
Національного  університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»