2022-02-18

«Європейський клуб» запрошує на міжнародний молодіжний обмін «STEP 2 Think Green»

Громадська організація «Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» обирає 5-х учасників/учасниць міжнародного молодіжного обміну «STEP 2 Think Green», під час якого представники різних країн обміняються думками та практичним досвідом у сфері подолання забруднення навколишнього середовища і його згубного впливу на здоров’я людини. Дедлайн подачі заявок – 23 лютого 2022 року.

«Європейський клуб» запрошує на міжнародний молодіжний обмін «STEP 2 Think Green»

Громадська  організація  «Кременчуцький  інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» запрошує усіх, кого реально турбує стан навколишнього середовища, хто  має практичний досвід у сфері захисту навколишнього середовища та хоче поділитися ідеями у екологічній сфері. Наразі триває прийом конкурсних заявок  для участі у  міжнародному молодіжному обміні  в Грузії, де кожен матиме можливість обмінятися сучасними інноваційними ідеями  з однодумцями з Грузії, Польщі, Словаччини, Туреччини та Йорданії.   Учасники поглиблять    теоретичні     знання, підвищать рівень власної  обізнаності   щодо забруднення навколишнього  середовища та  його  впливу  на наше здоров’я,  обговорять найдієвіші  способи    запобігання  різним  видам  забруднення.

Програма міжнародного молодіжного обмін «STEP 2 Think Green» відбуватиметься  упродовж 23 березня – 1 квітня 2022 року в курортному містечку Кобулеті на березі Чорного Моря (25 км від Батумі).

Основні  цілі молодіжного обміну:

  • поширити інформацію серед молодих людей, як запобігти загальному забрудненню навколишнього середовища;
  • поділитися думками, підходами, досвідом та прикладами хороших  освітніх  практик,  методами неформальної освіти,  щоб знайти шляхи вирішення проблем охорони   навколишнього середовища в кожній країні;
  • надати учасникам/учасницям необхідні навички, знання та ставлення щодо включення молодих людей в активності, пов’язані зі збереженням екології;
  • поширити активності про здоровий спосіб життя для молоді в сфері збереженням екології;
  • підвищити обізнаність про переробку сміття через мистецькі активності з молоддю;
  • підвищити знання про забруднення навколишнього середовища і як це впливає на здоров’я;
  • посилити спроможність молодих людей в активному громадянстві, здатності брати на себе відповідальність в своїх країнах та брати участь в процесах прийняття рішень щодо захисту навколишнього середовища;
  • дати молодим людям корисні практичні кейси на  прикладах   співпраці на міжнародному рівні та  заохоченні   їх до   організації   подібних  заходів.

Вимоги до кандидатів/кандидаток:

  • українське громадянство;
  • вік – 18-30 років;
  • наявність  закордонного паспорта;
  • наявність медичного страхування;
  • англійська мова на рівні можливості комунікації з представниками різних країн на теми запобігання забруднення навколишнього середовища, проблемах та ситуаціях у сфері навколишнього середовища;
  • готовність брати участь в підготовці до культурного обміну та до навчальних сесій;
  • можливість оплатити собі проїзд до  міста  Кобулеті і назад  (витрати на квитки будуть відшкодовані після обміну);
  • сертифікат про вакцинацію 2-ма дозами від COVID-19 + негативний ПЛР-тест;
  • можливість оплатити організаційний внесок після затвердження Вашої кандидатури – 40 євро.

Витрати на харчування та проживання всіх учасників  упродовж  обміну бере на себе приймаюча організація.

Реєстрація конкурсних заявок за посиланням. Заповніть аплікаційну форму англійською мовою зі зрозумілою мотивацією чому берете участь та чим конкретно зможете збагатити даний проєкт.

Дедлайн подачі заявок – 23 лютого 2022 року ( до 23: 59 год).

Питання надсилати  на  e -mail організаторів  olenkoglazkova@gmail.com.   З обраними учасниками сконтактують  після 27 лютого 2022 року.

Нагадаємо, WWF-Україна оголосила набір студентів і випускників університету на Лідерську програму для молоді, Clarivate запрошує на безкоштовні вебінари про роботу з базою даних WEB OF SCIENCE,  оголошено конкурс грантів на навчання за кордоном від програми «Всесвітні студії»,  триває набір на англомовну програму обміну для студентів IT-спеціальностей у Франції, а  Єврокомісія приймає на конкурс проєкти з енергоефективності для отримання гранту за програмою «Горизонт Європа».

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»