2022-02-07

Оголошено конкурс грантів на навчання за кордоном від програми «Всесвітні студії»

Програма «Всесвітні студії» (WorldWideStudies) Фонду Віктора Пінчука пропонує підтримку молоді України для отримання магістерського рівню у 200 найкращих університетах світу за версією Times Higher Education і QS . Майбутні професіонали повинні повернутись до України і щонайменше 5 років відпрацювати за обраною спеціальністю.

Оголошено конкурс грантів на навчання за кордоном  від програми «Всесвітні студії»

З 1 лютого 2022 року Фонд Віктора Пінчука оголосив 13-й конкурс програми «Всесвітні студії», яка надає талановитій, інтелектуально обдарованій молоді гранти на навчання за магістерськими програмами в двохсот кращих університетах світу. Метою програми є формування групи професіоналів, здатних стати рушійною силою перетворень в Україні.

Гранти надаються на навчання в галузях, які є особливо важливими для розвитку України – аграрні науки, альтернативна енергетика, державне управління, інженерія та технології, публічне право, екологія й охорона навколишнього середовища. Фонд також може розглядати заявки для отримання гранту у інших напрямках освіти, якщо аплікант обґрунтує важливість змін для України в обраній галузі.

Необхідною умовою Фонду Віктора Пінчука до всіх отримувачів грантів є зобов’язання по завершенню навчання за кордоном повернутися в Україну для роботи за фахом упродовж щонайменше 5 років.

Гранти від Фонду Віктора Пінчука отримають найуспішніші кандидати, відібрані незалежним журі у ході відкритого конкурсу. Під час співбесіди апліканти мають представити своє бачення щодо застосування отриманих знань після повернення в Україну.

Прийом документів триватиме на сайті програми  з 1 лютого по 15 травня 2022 року.  

Більше інформації ви можете знайти на сайті Фонду.

Нагадуємо, розпочався набір на англомовну програму обміну для студентів IT-спеціальностей у Франції,  відкрито конкурс на отримання стипендії на навчання і стажування у Польщі, Єврокомісія приймає на конкурс проєкти з енергоефективності для отримання гранту за програмою «Горизонт Європа», а  British Council пропонує 5 стипендіальних програм для молодих науковиць у сфері STEM.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»