2022-02-04

Єврокомісія приймає на конкурс проєкти з енергоефективності для отримання гранту за програмою «Горизонт Європа»

До участь у конкурсі «Стале, безпечне та конкурентоспроможне енергопостачання» за програмою «Горизонт Європа» приймаються проєкти з розробками інструментів моделювання, оптимізації та планування енергетичної системи.

Єврокомісія приймає на конкурс проєкти з енергоефективності для отримання гранту за програмою «Горизонт Європа»

Науковці, які працюють над розробкою інструментів моделювання, оптимізації та планування енергетичної системи, мають можливість отримати грант за програмою «Горизонт Європа» за перемогу у конкурсі «Стале, безпечне та конкурентоспроможне енергопостачання».

Мета проєктної пропозиції полягає у пошуку кращих ідей планування й оптимізації розширення систем виробництва, передавання та зберігання енергії для задоволення (майбутніх) потреб в енергії, агрегованих на рівні деталізації.

Конкурсний проєкт має бути спрямованим на створення налаштовуваних моделей компонентів енергетичної системи з відкритим вихідним кодом, а також інструментів для складання окремих компонентів у модель енергетичної системи, яка інтегрує інфраструктуру, пов’язану з усіма енергоносіями, в обраний географічний район із можливостями статичного і динамічного моделювання.

Розроблений інструмент з відкритим кодом дасть змогу краще планувати й оптимізувати розвиток відновлюваних джерел енергії та джерел енергії з низьким рівнем викидів і покращення інфраструктури (включаючи сховище) для задоволення майбутніх потреб в енергії у географічному районі, мінімізуючи загальні інвестиції та експлуатаційні витрати, а отже – задовольнити майбутні кінцеві види використання енергії (іноді як сировини) споживачами за найнижчих витрат і з кращою якістю обслуговування.

Прийом проєктів на участь у конкурсі триває до 26 квітня 2022 року.

Більш детальна інформація і бюджет конкурсу за посиланням.

Нагадуємо, триває відбір до Єврошкіл 2022.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»