2022-11-01

Сковорода 300: на базі політехніки відбудеться всеукраїнська науково-практична конференція з нагоди ювілею філософа

З 2 по 4 грудня МОН України, Полтавська ОВА, Департамент освіти і науки Полтавської ОВА і Рада ректорів ЗВО ІІІ-IV рівнів акредитації Полтавського регіону проводять на базі Полтавської політехніки Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Сучасні рецепції світоглядно-ціннісних орієнтирів Григорія Сковороди». До участі у конференції та публікації у колективній монографії запрошуються науковці, дослідники спадщини, краєзнавці, мистецтвознавці та популяризатори творчості філософа.

Сковорода 300: на базі політехніки відбудеться всеукраїнська науково-практична конференція з нагоди ювілею філософа

Упродовж 2-4 грудня 2022 року на базі факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні рецепції світоглядно-ціннісних орієнтирів Григорія Сковороди».

Науковці та популяризатори творчості українського філософа, що значно випередив свій час, матимуть нагоду поділитися власними напрацюваннями за наступними напрямами:

  • Переосмислення філософських ідей Григорія Сковороди в умовах війни в Україні;
  • Педагогічна спадщина Григорія Сковороди;
  • Літературна творчість «українського Сократа» в сучасному дискурсі;
  • Життєвий та творчий шлях Григорія Сковороди: краєзнавчі аспекти;
  • Григорій Сковорода в сучасному мистецтві.

Робочі мови конференції – українська, англійська.

Участь у конференції безкоштовна.

За результатами роботи конференції планується підготовка збірника наукових матеріалів, колективної монографії та сертифіката учасника в електронному вигляді.

Для участі у науково-практичній конференції необхідно:

до 20 листопада 2022 року подати до організаційного комітету конференції матеріали для публікацій, відомості про авторів за електронною адресою: ludmila.cherednik@gmail.com.

Вимоги до оформлення матеріалів конференції:

  • наукові матеріали обсягом 3-5 сторінок оформлюються за таким планом: актуальність, мета, методика та організація дослідження, результати дослідження, висновки, література;
  • перед змістом матеріалів подається УДК назва (посередині), по правому краю ПІБ автора, місце роботи     , електронна адреса.

УДК 159.923.2:378.22 - 051

НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА ТА ІДЕЇ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ ЩОДО СІМЕЙНОГО ВИХОВАННЯ
 Іваненко Г.С.

 Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія кондратюка»

dorenko@ukr.net

  • автором надається електронна версія матеріалів на адресу організаційного комітету. Електронна версія подається у форматі doc. Шрифт Times New Roman кегль 14, через 1,5 інтервали; поля: зліва – 20 мм, зверху та знизу – 20 мм, справа -20 мм, папір – А4.

Зверніть увагу! Відповідальність за зміст та грамотність матеріалів конференції несуть автори. Наукові матеріали, які не відповідають вимогам та надіслані пізніше зазначеного терміну, не розглядатимуться і не повертатимуться.

Вимоги до оформлення та подання матеріалів колективної монографії:

Розділи монографії:

  • Розділ 1. Переосмислення філософських ідей Григорія Сковороди в умовах війни в Україні.
  • Розділ 2. Педагогічна спадщина Григорія Сковороди.
  • Розділ 3. Літературна творчість «українського Сократа» в сучасному дискурсі.
  • Розділ 4. Життєвий та творчий шлях Григорія Сковороди: краєзнавчі аспекти.
  • Розділ 5. Григорій Сковорода в сучасному мистецтві.

Обсяг матеріалів монографії - 10–20 повних сторінок формату А4; поля: зверху, знизу, праворуч, ліворуч 2,0 см; шрифт: Times New Roman, кегль – 14, міжрядковий інтервал – 1,5, вирівнювання по ширині, абзац – 1,0 см.

Текст має бути побудований у логічній послідовності, без повторень, із чіткими формулюваннями та відповідно до вимог стилістики наукового тексту, без граматичних і стилістичних помилок.

По центру рядка напівжирним шрифтом – прізвище та ініціали автора (кількість співавторів – не більше трьох).

Нижче – курсивом науковий ступінь, наукове звання, назва установи (навчального закладу, організації), назва міста, назва країни.

На наступному рядку – через один інтервал – назва (великими літерами напівжирним шрифтом по центру).

На наступному рядку – через один інтервал – короткий вступ, основна частина, висновки. Структурні елементи виділяти не потрібно.

У кінці тексту – через один інтервал – наводиться список використаних джерел (напівжирним шрифтом по центру), не менше 10 джерел розміщених у алфавітному порядку.

Оформляти посилання в тексті слід у квадратних дужках на відповідне джерело списку літератури, наприклад: [1, с. 33]. Посилання в дужках на різні джерела подавати через крапку з комою, наприклад: [6, с. 109; 10, с. 23].

Рисунки, графіки, схеми, таблиці повинні бути чіткими та компактними, оформлюються з використанням інструментів Microsoft Word (шрифт Times New Roman, кегль – 12, міжрядковий інтервал – 1,0).

Усі рисунки, графіки, схеми, таблиці розміщуються посередині та повинні мати назву. Назва та номери рисунків вказуються під рисунком (Рис. 1. Назва), назви і номери таблиць – над таблицями (Таблиця 1 (вирівнювання по правому краю) Назва (з нового рядка, вирівнювання по центру)).

Рисунки, графіки, схеми, таблиці, формули не повинні виходити за межі вказаних полів. Посилання у тексті на рисунки і таблиці оформлюється так: (рис. 1), (табл.1).

Авторам, які не отримали підтвердження про отримання матеріалів оргкомітетом, прохання продублювати заявку.

Оргкомітет розглядатиме лише матеріали, оформлені відповідно до вимог та подані у зазначений термін.

Прохання заповнити таблицю за зразком та надіслати окремим файлом.

Відомості про авторів матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції

«СУЧАСНІ РЕЦЕПЦІЇ СВІТОГЛЯДНО-ЦІННІСНИХ ОРІЄНТИРІВ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ»,

(2-4 грудня 2022 р.)

Прізвище                          
Ім’я  
По батькові  
Назва доповіді  
Місце роботи  
Домашня адреса  
Телефони (мобільний, домашній, робочий)  
E-mail  
Посада  
Учений ступінь, наукове звання  
Напрямок, у рамках якого подаються матеріали  

 

За детальнішою інформацією звертатися: 36011, місто Полтава, проспект Першотравневий, 24 (Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»).

Координатори конференції:

кандидатка педагогічних наук, декан факультету філології, психології та педагогіки Агейчева Анна Олександрівна - тел. 095 034 05 52

кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри українознавства, культури та документознавства Чередник Людмила Анатоліївна - тел 050 663 59 29.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»