2021-05-11

Полтавська міська рада призначила іменні стипендії молодим вченим політехніки

Двоє науковців Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – Анна Павельєва та Олександр Петраш отримуватимуть іменні стипендії Полтавської міської ради для молодих вчених. Відповідне рішення оприлюднили на офіційному сайті Полтавської міськради.

Полтавська міська рада призначила іменні стипендії молодим вченим політехніки

Згідно з рішенням виконавчого комітету Полтавської міської ради  щорічні іменні стипендії присвоєно десяти молодим науковцям закладів вищої освіти I-IV рівнів акредитації міста Полтави. Таким чином міська територіальна громада відзначає  представників наукової еліти за успішне  проведення  наукових  досліджень, здійснення  актуальних  науково-технічних розробок та  примноження здобутків територіальної громади завдяки академічній активності.

Члени комісії проаналізували подані наукові доробки,  публікації в авторитетних українських і міжнародних виданнях,  ознайомились з переліком поданих документів кандидатів та визначили переможців.

Серед цьогорічних стипендіатів Полтавської міськради – двоє науковців Полтавської політехніки: кандидат філологічних наук, доцент кафедри германської філології та перекладу Анна Павельєва та кандидат технічних наук, доцент кафедри нафтогазової інженерії та технологій Олександр Петраш (нещодавно науковцю університету Олександру Петрашу присуджено премію Національної академії наук України для молодих вчених за кращу наукову роботу).

Згідно з Положенням про порядок призначення  та виплати іменної стипендії Полтавської міської ради для молодих вчених стипендії призначаються на конкурсних засадах за рахунок цільових коштів міського бюджету. Щомісячний розмір стипендії для молодих вчених становить 2000 гривень.

На початку квітня Полтавська міська рада призначила іменні премії трьом студентам Полтавської політехніки.

Вітаємо молодих вчених, пишаємося їхніми досягненнями! Бажаємо подальших успіхів та нових цікавих відкриттів!