2023-12-11

Полтавська політехніка підписала угоду про науково-освітню співпрацю з Музеєм науки МАН України

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» підписав угоду про науково-освітню співпрацю з першим державним «Музеєм науки» МАН України. Партнери працюють над експозиціями Музею науки Полтавської політехніки, де можна буде побачити як експонати з університету, так і пересувні виставки з Києва.

Полтавська політехніка підписала угоду про науково-освітню співпрацю з Музеєм науки МАН України

У багатопрофільному класичному Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» реалізовується проєкт відкриття власного Музею науки, започаткованого у результаті співпраці з Національним центром «Мала академія наук України» на чолі з академіком НАН та НАПН України, доктором фізико-математичних наук Станіславом Довгим та за всебічного сприяння  президента Полтавського територіального відділення МАН України, ректора Полтавської політехніки, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка.

На засідання ректорату завітали почесні гості, представники Музею науки МАН України – менеджерка освітніх програм та експозиційного простору Анна Макарова та інтерпретатор Артем Штепа, які окреслили деякі напрямки співпраці у сфері популяризації точних та природничих наук серед сучасної учнівської та студентської молоді.

«Напередодні знакової події у житті провідного класичного закладу вищої освіти, яка відтерміновувалась через повномасштабне вторгнення, підписали угоду про науково-освітню співпрацю з першим державним «Музеєм науки» МАН України!

Проєкт відкриття Музею науки Полтавської політехніки вийшов на фінішну пряму! Історична подія присвячена 205-річчю університету.

Успішній реалізації ми завдячуємо підтримці, яку висловив ідейний натхненник популяризації науки серед молоді Президент Національного центру ЮНЕСКО Мала академія наук, доктор фізико-математичних наук, професор, академік НАН України, академік НАПН України, член президії Національної академії наук України, Почесний професор Полтавської політехніки Станіслав Олексійович Довгий!

Окрема подяка нашим стратегічним партнерам — «Музею науки» МАН України.

Ми разом працюємо над зміною класичного уявлення про науку, адже процес пізнання науки може бути динамічним, веселим, креативним не тільки для дітей, а й для дорослих.

Науку потрібно презентувати нестандартно, показувати, що це видовищно, цікаво!

Фахівці «Музею науки» МАН України прибули на відкриття Музею науки Полтавської політехніки з пересувною експозицією, яка здивує наших перших відвідувачів!

Унікальним є те, що ця експозиція буде динамічно змінюватися! Запрошую поринути у дивовижний світ науки!» – прокоментував президент Полтавського територіального відділення МАН України, ректор Полтавської політехніки, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Музей науки у місті Києві – це перший державний музей, який був створений Малою академією наук України,  а у відкритті взяв участь Президент України.

«Музей є точкою входу дитини в науку, тобто дитина, перебуваючи в музеї, переглядаючи експонати та понатискавши кнопки, все одно вийде з певним багажем приємних емоцій та захоплення від науки. Дитина різними методами, різними способами досліджує світ і ми маємо її навчити як це правильно робити. Музей  науки – це той простір,  де дитина може робити все – доторкатися, ставити купу різноманітних питань, наша місія – допомогти дитині відшукати необхідну їй інформацію», – пояснила суть діяльності  музею Анна Макарова.

Музей науки МАН України співпрацює з Міжнародною асоціацією науково-технологічних центрів (ASTC).

Нагадаємо, до Дня університету відкривається Музей науки Полтавської політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»