2024-09-20

Полтавська політехніка розвиває міжнародне співробітництво з Європейським відділенням SPE

На базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за участю регіонального директора Європейського відділення SPE пана П’єра-Еммануеля д’Юара відбувся воркшоп для професіоналів нафтогазової сфери «Перспективи розвитку системи механізованого видобутку вуглеводнів в Україні». Очільник Європейського відділення SPE також поспілкувався із студентами-членами відділення SPE Полтавської політехніки та вручив відзнаки активній молоді.

Полтавська політехніка розвиває міжнародне співробітництво з Європейським відділенням SPE

З нагоди візиту регіонального директора Європейського відділення SPE П’єра-Еммануеля д’Юара у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулась низка важливих науково-професійних івентів за участю студентів-членів відділення SPE Полтавської політехніки і професіоналів нафтогазової сфери. У заходах також взяли участь представники студентського відділення SPE Дніпровської політехніки.

Важлива для університету подія відбулася за ініціативи та всебічного сприяння партнерів, випускників і друзів Полтавської політехніки, зокрема голови Центрально-Української секції Спілки інженерів-нафтовиків (SPE) Юрія Мороза, керівника Полтавського регіону SPE, випускника університету Максима Дорохова та координатора студентських відділень SPE В’ячеслава Філатова.

«Надзвичайно приємно, що саме у Полтавській політехніці проходить зустріч з регіональним директором Європейського відділення SPE і шановані гості мали можливість ознайомитися з відмінною матеріально-технічною базою університету. Для дружньої університетської спільноти надзвичайно важливо почути високу оцінку нашої діяльності від європейських друзів, адже без підтримки міжнародних партнерів непросто забезпечувати не тільки освітній процес, а й функціонування економіки в цілому.

Щиро вітаємо друзів та партнерів з Дніпровської політехніки, раджу сьогодні бути активними та скористатися можливістю поставити свої питання нашому гостю», – привітав учасників ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко.

Під час зустрічі регіональний директор Європейського відділення SPE П’єр-Еммануель д’Юар розповів студентам про основні напрямки діяльності Спілки інженерів - нафтовиків (SPE).

Дієва співпраця Полтавського відділення SPE з провідними видобувними і сервісними компаніями приємно вразила керівника Європейського відділення SPE, який високо оцінив рівень навчально-лабораторної бази, професійну компетентність та активність студентів нафтогазових спеціальностей Полтавської політехніки.

Під час спілкування зі студентами – членами університетського відділення SPE П’єр-Еммануель д’Юар особисто вручив відзнаку Європейської регіональної дирекції Спілки інженерів – нафтовиків керівнику студентського відділення SPE Полтавської політехніки Андрію Бучинському «Краще студентське відділення в Європі» в номінації «TECHNICAL DІSSEMINATION».

«Шановні студенти, ви обрали надзвичайно важливий та цікавий напрямок. Безумовно, даний шлях може привести вас до розвитку міжнародної кар’єри, що, в свою чергу, важливо для майбутнього України. Ми чітко усвідомлюємо, що ключ до успіху України полягає у доступній та безпечній енергетиці», – наголосив П’єр-Еммануель д’Юар.

Модератором заходів став керівник напрямку технологічного розвитку ДТЕК Нафтогаз, член SPE, керівник Полтавського регіону SPE, випускник Полтавської політехніки Максим Дорохов, який подякував керівництву за надану можливість проводити івенти на базі багатопрофільного класичного університету.

У рамках зустрічі молодь отримала можливість поставити свої запитання фахівцям нафтогазової галузі. Студенти-нафтовики Полтавської та Дніпровської політехнік скористалися можливістю поспілкуватися з професіоналами та отримати ефективні практичні кейси для своєї подальшої професійної діяльності.

Цього ж дня на базі Полтавської політехніки за участю регіонального директора Європейського відділення SPE пана П’єра-Еммануеля д’Юара відбувся воркшоп для фахівців нафтогазової сфери «Перспективи розвитку системи механізованого видобутку вуглеводнів в Україні».

До масштабного професійного івенту долучилися експерти галузі з провідних нафтогазовидобувних та сервісних компаній України, які поділилися практичними кейсами використання найсучасніших технологій у сфері видобутку природного газу і нафти.

У рамках заходу учасники воркшопу порівняли результати вітчизняного та зарубіжного досвіду впровадження технологій механізованого видобутку, надійності та безпеки використання нових технічних і технологічних систем. Традиційно учасники воркшопу вшанували Хвилиною мовчання світлу пам’ять загиблих захисників і захисниць, мирних жителів, чиї життя безжально забрала війна.

Професіоналів нафтогазової галузі привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», член президії Спілки буровиків України, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

«Полтавська політехніка як флагман вищої нафтогазової освіти України, що готує висококваліфікованих фахівців нафтогазового комплексу, вже традиційно виступає майданчиком для проведення заходів професійною спільнотою інженерів -нафтовиків. Приємно, що серед фахівців та ТОП-менеджерів провідних нафтогазовидобувних та сервісних компаній – чимало наших випускників, які складають потужний кадровий потенціал галузі, професіонали якої стоять на сторожі енергетичної безпеки нашої країни», - зазначив очільник багатопрофільного класичного університету європейського рівня.

На початку заходу Максим Дорохов розповів про пріоритетні напрямки діяльності Спілки інженерів-нафтовиків (SPE), ознайомив присутніх з історією міжнародної Спілки інженерів-нафтовиків, окреслив переваги членства та запросив приєднатися до Спілки, а регіональний директор Європейського відділення SPE пан П’єр -Еммануель д’Юар презентував присутнім основні аспекти діяльності Спілки в Європі.

До презентації напрацювань компаній та активної дискусії наживо долучилися менеджер з розвитку бізнесу компанії Weatherford Ukraine Віталій Цибульський, керівник Департаменту механізованого видобутку нафти й газу Weatherford Ukraine Ростислав Дирів та керівник Технологічного центру ДТЕК Нафтогаз Дмитро Трохимець, які підготували високопрофесійні виступи та поділилися з присутніми найефективнішими практичними кейсами.

Менеджер з розвитку бізнесу компанії Weatherford Ukraine Віталій Цибульський у своїй доповіді окреслив методи застосування капілярних технологій в Україні, а також розповів про індустріальні рішення, досвід та реальні результати використання таких технологій у роботі, навівши приклади зі звіту НАК Нафтогаз України і продемонструвавши тенденцію до покращення результатів діяльності компанії, пов’язану з використанням новітніх технологій.

Про перспективи розвитку систем механізованого видобутку вуглеводнів в Україні та енергоефективні технології, які використовує компанія Weatherford Ukraine, розповів керівник Департаменту механізованого видобутку нафти й газу Ростислав Дирів.

Керівник Технологічного центру ДТЕК Нафтогаз Дмитро Трохимець розповів учасникам воркшопу про розвиток механізованого видобутку в ДТЕК Нафтогаз та капілярні системи, які допомагають збільшити добовий дебіт газу, у середньому, на 20%.

Співпраця Полтавської політехніки зі Спілкою інженерів нафтовиків надає широкі можливості студентам, розвиває їхні фахові компетентності, сприяє формуванню комунікаційних навичок для побудови успішної кар’єри.

Наприкінці заходу учасники мали можливість поставити спікерам питання, отримати ґрунтовні та вичерпні відповіді на них, а за найцікавіші організатори нагородили учасників мерчами Спілки інженерів-нафтовиків.

Захід мав благодійну мету – бажаючі взяли участь у аукціоні, у рамках якого учасники воркшопу за донат на потреби Збройних Сил України отримали військовий мерч від наших захисників.

Нагадаємо, ПАТ «Укрнафта» оголосила набір заявок для участі в стипендіальній програмі для студентів Полтавської політехніки.

Раніше на базі політехніки відбулася нетворкінг-зустріч SPE, присвячена снаббінговим технологіям, студентське відділення Спілки інженерів-нафтовиків (SPE) ініціювало благодійну акцію на підтримку ЗСУ, а члени SPE провели у політехніці нетворкінг-зустріч з представниками компанії «Геосинтез Інженірінг».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»