2022-05-02

Уряд підтримав законопроєкт щодо припинення дії міжурядової угоди з РФ про науково-технічне співробітництво

Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт «Про припинення дії Угоди між Урядом України та Урядом Російської Федерації про науково-технічне співробітництво».

Уряд підтримав законопроєкт щодо припинення дії міжурядової угоди з РФ про науково-технічне співробітництво

29 квітня 2022 року під час засідання Уряду схвалено, розроблений Міністерством освіти і науки, законопроект «Про припинення дії Угоди між Урядом України та Урядом російської федерації про науково-технічне співробітництво», а також відповідне розпорядження Кабінету Міністрів України.

«Не може бути жодної співпраці українських науковців із країною, яка розпочала широкомасштабну агресію на території нашої держави, безжально вбиває цивільне населення, руйнує житлові будинки та заклади освіти», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Законопроектом пропонується повністю припинити співробітництво між міністерствами освіти, науково-дослідними установами, науковими організаціями та товариствами, вищими навчальними закладами та підприємствами тощо. Відповідно до Регламенту КМУ, законопроект буде передано до Верховної Ради України.

Раніше Уряд денонсував угоди у галузі освіти та науки з Російською Федерацією та Республікою Білорусь.