2023-12-30

Привітання ректора Володимира Онищенка з Новим 2024 роком!

Від імені провідного університету Полтавщини — Національного університету «Полтавська політехніка» щиро вітаю усіх з Різдвом Христовим і з прийдешнім Новим роком!

Привітання ректора Володимира Онищенка з Новим 2024 роком!

Різдво — це велике свято надії та віри у перемогу світла над темрявою. Добра над злом. А Новий рік – початок нових сподівань, нової сторінки життя.

Завдяки нашим Захисникам і Захисницям, ми маємо змогу далі працювати, а студенти — навчатись. Не забуваємо про це ні на хвилину і самовіддано працюємо, утримуючи лідерські позиції на освітньому фронті.

Попри війну університет динамічно розвивається, створює найкращі умови для навчання і розвитку молоді, готовий реагувати на непрості виклики нашого сьогодення. Працюємо на Перемогу і оберігаємо наше майбутнє – освічену молодь!
Ми продовжуємо навчати фахівців, які будуть відновлювати повоєнну Україну, готуємо професійних захисників – майбутніх офіцерів на базі кафедри військової підготовки, а тепер допомагаємо ветеранам повернутися до цивільного життя. Працюємо над тим, щоб нашим захисникам було куди повертатись, кому довірити майбутнє дітей.

Від початку повномасштабного вторгнення усі заходи у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» — виключно благодійні.

Ми збираємо допомогу захисникам і вимушеним переселенцям. Цього року ми перетнули перший мільйон гривень, зібраний на допомогу ЗСУ. Дякую зірковим друзям Полтавської політехніки, які підтримують наші волонтерські ініціативи!
На жаль, ведемо поіменний список втрат наших студентів і випускників. Ще один рік минає з болем. Але Герої, які віддали своє життя за нашу країну, правду і свободу, завжди житимуть у наших серцях і пам'яті.

Для Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» рік, що минає, був ювілейним. Ми скромно відзначили 205-річчя освітніх традицій, доводячи, що у Полтаві завжди були освічена і проєвропейська спільнота видатних діячів науки, культури, мистецтва. Пишаємось, що ця спільнота гуртувалась у історичному кампусі нашого університету. І зараз навколо університету формується патріотична спільнота інноваторів, які бачать майбутнє України як сучасної правової європейської держави. Гордо несемо статус Національного університету і представляємо Україну у сучасному європейському освітньому просторі.

Бажаю всім нам єдності на шляху до Перемоги! Сьогодні це наша спільна мета, спільна мрія.

Хай у кожній родині панує злагода, добробут, ніколи не згасне вогник надії.

Україна бʼється!

Тож хай збудеться найзаповітніше бажання усіх українців — Перемога і настане мир!

Слава Україні!

 

Володимир ОНИЩЕНКО

Ректор Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»,

заслужений працівник освіти України,

лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, кавалер ордену

«За заслуги»