2024-03-14

Для викладачів та студентів продовжили вільний доступ до освітніх курсів онлайн-платформи Coursera

Заклади вищої освіти та студенти зможуть безкоштовно користуватися курсами Coursera for Campus до 31 липня 2024 року. Серед найпопулярніших курсів – англійська мова для науки, технологій та інженерії, програмування для всіх, основи управління проєктами, нейронні мережі, основи дизайну взаємодії з користувачем, вступ до інтерфейсної розробки тощо.

Для викладачів та студентів продовжили вільний доступ до освітніх курсів онлайн-платформи Coursera

Заклади вищої освіти та студенти зможуть безкоштовно користуватися курсами Coursera for Campus до 31 липня 2024 року. У Міністерстві освіти і науки зазначають, що розпочали плідну співпрацю з платформою з березня 2022 року.

За цей час 250 українських закладів вищої освіти отримали необмежений доступ до 8700 курсів, а понад 56000 українських слухачів уже пройшли 180000 курсів та отримали сертифікати. Нагадаємо, Полтавська політехніка отримала безкоштовний доступ до Coursera та edX.

За словами заступника міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку Дмитра Завгороднього, у Міністерстві освіти і науки України дуже вдячні Coursera за допомогу закладам вищої освіти України з перших місяців повномасштабного вторгнення.

Coursera переклала українською мовою понад 4000 курсів та запустила нові функції на основі штучного інтелекту для більш персоналізованого та інтерактивного навчання.

Тепер найпопулярніші курси «Наука про благополуччя» від Єльського університету, «ШІ для кожного» від DeepLearning.AI і «Що таке наука про дані?» від IBM доступні українською мовою.

Серед курсів платформи українські студенти віддають перевагу навчанню з цифрових та технічних спеціальностей. Найпопулярніші з них: 

  • Англійська для науки, технологій, інженерії та математики (Університет Пенсільванії);
  • Програмування для всіх (Початок роботи з Python) (Університет Мічигану);
  • Основи управління проєктами (Google);
  • Нейронні мережі та глибоке навчання (DeepLearning.AI);
  • Основи дизайну взаємодії з користувачем (UX) (Google);
  • Англійська для розвитку кар’єри (Університет Пенсільванії);
  • HTML, CSS і Javascript для веброзробників (Університет Джонса Гопкінса);
  • Основи: Data, Data, Everywhere (Google);
  • SQL для наукових даних (Університет Каліфорнії);
  • Вступ до інтерфейсної розробки (Meta).

Долучитися до онлайн-платформи Coursera можна за посиланням.

Довідково: платформа онлайн-навчання Coursera заснована в 2012 році професорами Стенфордського університету комп’ютерних наук Ендрю Нґ і Дафною Коллер та має місію забезпечити загальний доступ до навчання світового рівня. Нині це одна з найбільших освітніх онлайн-платформ у світі. Станом на 31 грудня 2023 року на ній було зареєстровано 142 мільйони користувачів.

Coursera співпрацює з понад 325 провідними університетами та галузевими партнерами. Інститути в усьому світі використовують Coursera для підвищення кваліфікації та перепідготовки своїх співробітників, громадян і студентів у таких сферах, як наука про дані, технології та бізнес. У лютому 2021 року Coursera стала корпорацією з громадським призначенням у Делавері та отримала статус B Corp.

Нагадаємо, у Полтавській політехніці розпочинається реєстрація для участі у національному мультипредметному тесті.

Нещодавно Полтавська політехніка приєдналася до Всеукраїнського проєкту збору книжок «Вільні читають українською!».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»