2022-04-05

Полтавська політехніка отримала безкоштовний доступ до Coursera та edX

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відкрив реєстрацію здобувачів освіти на платформах Coursera та edX. Студенти бакалаврату, магістранти і аспіранти зможуть безкоштовно вчитися на ресурсах світових лідерів у сфері освітніх онлайн-курсів.

 Полтавська політехніка отримала безкоштовний доступ до Coursera та edX

Здобувачі освіти університету отримають безоплатний доступ до американських платформ Coursera та еdX за умови реєстрації.

Щоб зареєструватися, заповніть електронну форму нижче:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdbpu5IA8g9FghAKB_3jXkzwsda2X7PTW5Ufyk2aMKej14VPw/viewform

Coursera for Campus відкрила доступ до понад 5200 курсів і 2200 проєктів від провідних університетів і партнерів Coursera. Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» приєднався до проєкту Coursera for Campus у 2020 році. Coursera — технологічна компанія, що працює в галузі освіти; заснована професорами інформатики Ендрю Ин та Дафною Коллер зі Стенфордського університету у квітні 2012 року. Coursera пропонує своїм користувачам сотні безкоштовних онлайн-курсів з різних дисциплін, у разі успішного закінчення яких користувач отримує сертифікат про проходження курсу.

EdX надає безкоштовний доступ до понад 1600 онлайн-курсів і програм від провідних світових установ і компаній на EdX Online Campus. EdX — безкоштовна інтернет платформа масових відкритих інтерактивних курсів, заснована Массачусетським технологічним інститутом і Гарвардським університетом в травні 2012 року. EdX проводить онлайн-курси університетського рівня в широкому діапазоні дисциплін для слухачів зі всього світу на безоплатній основі, а також проводить дослідження в галузі навчання. Зараз є понад 100 університетів, шкіл, некомерційних організацій, корпорацій та міжнародних організацій, які пропонують або планують пропонувати курси на ресурсі EdX.

Раніше освітні платформи Coursera та EdX припинили співпрацю з російською федерацією і оголосили повну підтримку України, а МОН України закликало світові освітні платформи надати безкоштовний доступ освітянам.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»