2021-11-23

Професора політехніки нагороджено відзнакою «Науковець року»

19 листопада у столичному Будинку офіційних прийомів у рамках міжнародних програм «Наукова еліта України» та «Науковець року» відбулась церемонія нагородження науковців до Міжнародного дня науки.

Професора політехніки нагороджено відзнакою «Науковець року»

Заключна частина Міжнародної програми «Наукова еліта України», метою якої було представлення іміджу вітчизняних наукових досягнень вченими різних галузей, завершилась урочистим нагородженням 100 кращих науковців України.

«Нещодавно ми святкували Міжнародний день науки. А сьогодні відбулося урочисте вручення нагород у рамках Міжнародної програми «Наукова еліта України». У Будинку офіційних прийомів Офісу Президента України зібралися люди, для яких їхня професія – це покликання, справа, без якої вони не уявляють свого життя.

Як свідчать опитування, дві третини українців найбільше довіряють саме вченим. Мені здається, найголовніше завдання вчених сьогодні конвертувати цю довіру до успіхів країни», – прокоментував академік НАН України, голова Північно-східного наукового центру НАН України, Голова Української федерації вчених Володимир Семиноженко. Він вручив відзнаки разом з головою комітету з питань верховенства права Національної асоціації адвокатів України Мариною Ставнійчук.

У церемонії також взяли участь представники Національної академії наук (НАН) України, керівники Національної академії наук вищої освіти України, Національної академії медичних наук України, народні депутати України, іноземні науковці.

Доктор технічних наук, професор, виконуючий обов’язки завідувача кафедри буріння та геології Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Юрій Винников нагороджений орденом «Науковець року – 2021», Почесною грамотою за вагомі здобутки й особистий внесок у розвиток науки України та Книгою Пошани «Наукова еліта України».

Захід відбувся за підтримки та участі представників Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань науки, освіти та інновацій, Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України, Української федерації вчених, Спілки освітян України, закладів вищої освіти та інших державних структур і громадських об’єднань.

Нагадаємо, ректор політехніки взяв участь у засіданні Ради Північно-Східного наукового центру НАН та МОН України, присвяченому глобальним проблемам сучасності, пов’язаних зі змінами клімату, та способам збереження українських лісів.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»