2019-07-11

Програма Посольства США в Україні «Юнацьке лідерство через спорт» у ПолтНТУ

Програма Посольства США в Україні «Юнацьке лідерство через спорт» у ПолтНТУ

10 червня до ПолтНТУ завітали 12 школярів та 12 їх тренерів зі США в межах програми «Юнацьке лідерство через спорт» Уряду США, яку реалізує Посольство США в Україні, PH International та Coaches Across Continents. Мета програми - обмін учнів та тренерів спортсменів непрофесіоналів.

Програма реалізується на базі ПолтНТУ під егідою Української федерації учнівського спорту у Полтавській області, яку очолює ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко, президент Полтавського відділення Спортивної студентської спілки України.

Учасники програми поспілкувалися зі студентами та викладачами університету в Українсько-Американському центрі ПолтНТУ. Найбільше обговорювали питання освіти. Особливе захоплення у американських гостей викликала інформація про спортивні досягнення студентів ПолтНТУ та про можливості реалізувати себе в різних видах спорту, які створені для студентів університету. Після спілкування для учасників програми провели тренування з баскетболу на сучасній спортивній базі університету.

Серед учасників програми «Юнацьке лідерство через спорт», які відвідали США у березні 2019 року, - учитель фізкультури Полтавської ЗОШ №29, член постійної комісії Федерації баскетболу України з питань розвитку шкільного баскетболу, член виконкому Федерації баскетболу м. Полтави Максим Рубель.

Варто відмітити, що ПолтНТУ має багаторічне співробітництво зі США. ПолтНТУ є учасником програми уряду США: Адміністрування коледжів (CCАP), за якою директори коледжів ПолтНТУ пройшли місячне стажування у США. Спільно із Коледжем Санта-Фе (Штат Флорида, США) ПолтНТУ реалізував низку грантових програм Посольства США в Україні, зокрема «Упровадження інклюзивної освіти через молодіжне лідерство», який був реалізований у 2018-2019 році та за яким відбулися молодіжні обміни студентами та викладачами між ПолтНТУ та Коледжем Санта-Фе.

Запрошуємо на навчання до ПолтНТУ! Приєднуйтеся до спортивної родини ПолтНТУ!