2020-09-08

Реабілітація після COVID-19: студенти політехніки долучилися до освітнього лекторію

З нагоди Всесвітнього дня фізичної терапії, студенти факультету фізичної культури та спорту стали учасниками освітнього лекторію про реабілітацію після COVID-19, який ініціювала Всесвітня конфедерація фізичної терапії

Реабілітація після COVID-19: студенти політехніки долучилися до освітнього лекторію

Всесвітній день фізичної терапії відзначають щорічно 8️ вересня. Це день, коли у 1951 році була заснована Світова Конфедерація фізичної терапії. У 2020 році Світова Конфедерація фізичної терапії змінила назву на Світова Фізіотерапія.

Здобувачі вищої освіти бакалаврської освітньої програми «Фізична терапія, ерготерапія» Національного університету імені Юрія Кондратюка стали учасниками освітнього лекторію та промоакції «Physiotherapy is key to your recovery from COVID-19», ініційованих Всесвітньою конфедерацією фізичної терапії.

Цьогорічна кампанія зосереджена навколо реабілітації після COVID-19 та ролі фізичних терапевтів у лікуванні та менеджменті людей, які були уражені хворобою, а цей день дає можливість підвищити обізнаність населення про роль фізичної терапії у відновленні пацієнтів після COVID-19.

Під час заняття студенти дізналися про вправи, які можуть відігравати важливу роль під час відновлення осіб при COVID-19, реабілітацію після тривалого лікування та телемедицину як ефективну платформу для доступу до фізичної терапії та менеджменту при COVID-19. Також майбутні фахівці мали можливість долучитися до наукової дискусії щодо клінічного аналізу ходи при ураженнях нервової системи та опорно-рухового апарату.

Світова Фізіотерапія має на меті підтримати організації-члени та окремих фізичних терапевтів у їхніх зусиллях з пропагування професії та підтримки здоров’я у світі, використовуючи Всесвітній день фізичної терапії, як ключову подію. Цей день знаменує єдність та солідарність фізіотерапевтичного співтовариства в усьому світі.

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»