2021-06-10

Ректор політехніки привітав полтавських школярів з закінченням навчального року

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко привітав полтавських школярів з закінченням навчального року. Він завітав на свято останнього дзвоника до Полтавської загальноосвітньої школи №4 та Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І. П. Котляревського та побажав випускникам успіхів у дорослому житті.

Ректор політехніки привітав полтавських школярів з закінченням навчального року

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко привітав полтавських школярів з успішним закінченням 2020-2021 навчального року, завітавши до рідної alma-mater – Полтавської загальноосвітньої школи №4.

Випускник 1986 року, очільник одного з найпотужніших університетів Полтавського регіону та України, професор Володимир Онищенко поділився приємними спогадами про шкільну юність, дружбу та навчання у стінах рідної школи та побажав випускникам усвідомленого життєвого вибору, світлого майбутнього та успіхів у постійній роботі над собою: «Особисто для мене, як і для більшості випускників міста, свято останнього дзвоника особливо хвилююче – 35 років тому я, юний, схвильований, стояв на подвір’ї школи та прощався з шкільною порою перед стартом у доросле життя. Першим вдалим кроком у моєму дорослому житті став вступ до університету, відомого наразі як Полтавська політехніка, а роки, проведені у його стінах, сильно мотивували мене на подальші професійні звершення.

Кожного разу, побувавши у рідних стінах, пригадую тепло, доброзичливу атмосферу та підтримку з боку вчителів, мудрих, виважених наставників, батьків, які робили вагомий внесок у гармонійне та всебічне зростання власних дітей. Надзвичайно приємно, що сильні освітні традиції зберігаються й примножуються надалі, а ваші вчителі підтримують розумний вогник і натхнення у ваших очах, виховуючи інтелектуально розвиненими та освіченими особистостями. Розвивайтеся, працюйте над власним самовдосконаленням та прагніть підкорити нові, поки що незвідані вершини! Нехай нові кроки у дорослому житті стануть успішними, виваженими та натхненими! Налаштовуйтеся на серйозну працю, на навчання, позитивні емоції, робіть нашу країну ще кращою!».

Зважаючи на непростий карантинний рік, продиктований науково-освітянській та учнівській спільноті всесвітньою пандемією COVID-19, випускники та викладачі не приховували радісних посмішок, приємних емоцій від живого спілкування. Хвилюючою стала мить прощання зі школою, серйозні обличчя першокласників, які востаннє звернулися до своїх дорослих друзів та побажали щасливої життєвої долі та успіхів.

Цього ж дня у Центрі студентської культури і творчості Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з закінченням навчального року та святом останнього дзвінка привітали учнів 8-10 класів Комунального закладу «Полтавський міський багатопрофільний ліцей №1 імені І. П. Котляревського» Полтавської міської ради. З напутніми словами до присутніх звернулися адміністрація ліцею – підготували відеозвернення і творчий сюрприз.

Класні керівники та представники батьківського комітету побажали щасливих літніх канікул, приємних моментів та позитивної мотивації у підкоренні інтелектуальних і творчих вершин.

«Шановні колеги, свято не тільки у вас, але і у нашого університету, адже за освіченою, талановитою молоддю майбутнє нації та цілої країни! Вітаю дружну родину першого ліцею зі святом останнього дзвоника, бажаю море усмішок, адже сьогодні стартують безтурботні шкільні канікули. Цей рік дистанційного навчання, карантинних обмежень видався дуже непростим, ми чекали на його завершення з величезним нетерпінням, тому хочу побажати максимально ефективно провести канікули, розвивати рухову активність, спілкуватися з давніми друзями та знайти нові знайомства.

Приємно бачити чималу кількість нагород і високих відзнак, зокрема у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Полтавського територіального відділення Малої академії наук України. Такі успіхи свідчать про високу результативність вашої співпраці з наставниками, вашу безперервну роботу над власним розвитком.

На сьогодні модно бути розумним, адже лише знання відкривають перед нами цілий світ, а Україна з кожним роком змінюється на краще. З тими якісними державними змінами змінюється обличчя університету, впроваджуються прогресивні цифрові технології, трансформується світогляд наших викладачів, змінюєтеся ви. Щасливі обличчя наших дітей – це величезна заслуга усього педагогічного колективу Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського, сумлінної наполегливої праці та уваги до внутрішнього світу кожної дитини. Бажаю гарного відпочинку, нових успіхів та позитивного настрою!» – привітав юних ліцеїстів та їхніх батьків ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Цього святкового дня понад 30 ліцеїстів відзначили похвальними листами, почесними грамотами за високі та відмінні результати навчання, рейтингові показники серед учнів класу та перемоги у численних наукових, інтелектуальних змаганнях і творчих конкурсах, написанні та захисті науково-дослідницьких робіт у Полтавському територіальному відділенні Малої академії наук України. Під час святкової програми свої вокальні та хореографічні композиції дарували творчі колективи ліцею, учасники спортивно-танцювального клубу «Акцент» – Анастасія і Софія Онищенко, Кіріл Корженко, Максим Перепелиця, авторську поезію про ліцейне життя продекламувала учениця 10 класу Анна Іщейкіна.

Початок навчального року учні та вчителі Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І. П. Котляревського також святкували в політехніці.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»