2020-09-01

День знань в особливих умовах: перший дзвоник для ліцеїстів пролунав у політехніці

1 вересня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулося свято першого дзвоника для учителів і учнів Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського.

День знань в особливих умовах: перший дзвоник для ліцеїстів пролунав у політехніці

Початок нового 2020-2021 навчального року для Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського розпочався незвично – на затишному подвір’ї Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Напередодні педагогічний колектив ліцею провів на базі політехніки серпневу конференцію і в рамках угоди про співпрацю організував свято для своїх учнів також в університеті.

На урочистий початок нового навчального року зібралися вчителі, учні, випускники ліцею, батьки, гості.

З вітальним словом до своїх вихованців звернулася директорка Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського Наталія Вергал: «Цьогорічний День знань для нашого ліцею відбувається у незвичному форматі. На жаль, ми не можемо зараз зібратися всією нашою великою родиною, проте вірю, що наступний навчальний рік дозволить нашим вихованцям гідно витримати випробування, успішно скласти зовнішнє незалежне оцінювання та обрати фах до душі. Ми пишаємося своїми учнями та випускниками, що формуватимуть науково-освітній потенціал Полтавщини, роблячи гідний внесок у розвиток своєї держави. Натхнення, успіхів у навчанні, нових перемог та наукових звершень!».

Під час урочистостей відбулася церемонія нагородження випускників ліцею: переможця II етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України Артема Мацюцького, призера Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії, переможця III етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики Валерія Фірсуна, випускника, який здобув найвищий бал ЗНО з хімії, Олексія Липенка.

«Мабуть, не випадково наша зустріч відбулась біля пам’ятника людині, чия мрія про підкорення космічних просторів збулась – полтавцю Юрію Кондратюку. Мрійте, досягайте успіхів, щоб траєкторія вашого успіху була якомога рівнішою, будьте впевненими у досягненні життєвої мети, а поруч нехай будуть надійні та вірні друзі, батьки та наставники.

Розвивайтеся, здобувайте якісну освіту, знаходьте себе у наукових гуртках, спортивних та мистецьких секціях, формуйте лідерські якості у шкільному самоврядуванні та позитивний імідж конкурентоспроможного випускника, який у майбутньому буде забезпечувати подальший розвиток України. Бажаю успіхів! У добру путь, дорогі наші учні!», – привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Життєвою настановою наймолодшим ліцеїстам стали слова класного керівника 8 класу, вчителя вищої категорії Наталії Сушко: «Дорогі наші вихованці, бажаю, щоб роки, проведені в учнівській дружній родині, стали для вас символом щасливого дитинства, успішної юності та зрілості. Нехай ліцей стане для кожного з вас стартовим майданчиком для досягнення життєвого успіху, знайдіть тут вірних, незрадливих друзів, що будуть протягом життя надійною підтримкою. Своїм колегам побажаю – поглянувши в очі дітей, відчуйте себе їхніми мудрими наставниками, порадниками, партнерами, нехай наша життєва енергія, натхнення, віддані дітям, увінчаються спільними перемогами та радістю. Щасливого навчального року!».

Натхнення, успіхів у навчанні та лише позитивних емоцій побажала у вітальному слові керівник 10 класу міського багатопрофільного ліцею №1 імені І. П. Котляревського Євгенія Штонда: «Своїм учням бажаю достойно подолати передфінішний навчальний рік та стати надійною підтримкою своїм молодшим друзям. Попереду у нас радісні та приємні хвилини, хвилювання, великі та маленькі перемоги, знаю, що все вийде, все вдасться».

Хореографічні та вокальні композиції подарували учасники танцювального клубу «Акцент» Полтавського палацу дитячої творчості, учні ліцею Анастасія Онищенко та Кирило Корженко і директорка Центру студентської культури і творчості Національного університету імені Юрія Кондратюка, Заслужена артистка України Олена Білокінь.

Свято завершилось традиціями навчального закладу – врученням короваю наймолодшим ліцеїстам, посипанням житом-пшеницею та урочистим виконанням гімну ліцею. Після завершення урочистостей, учні ліцею та їхні педагоги вирушили до університету на перший святковий урок.

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»