2020-11-13

Робота з ризикованими підлітками: психологи провели онлайн-семінар для фахівців

12 листопада викладачі кафедри психології та педагогіки разом з фахівцями Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я» провели онлайн-семінар «Робота з підлітками, схильними до ризикованої поведінки: психологічний та соціально-педагогічний аспекти».

Робота з ризикованими підлітками: психологи провели онлайн-семінар для фахівців

Науково-педагогічні працівники кафедри психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології та педагогіки Світлана Яланська, доктор педагогічних наук, доцент Наталія Сайко, кандидат психологічних наук, доцент Ніна Атаманчук, кандидат психологічних наук, доцент Юрій Горбенко, кандидат психологічних наук, доцент Леся Клевака, старший лаборант Олександр Корнілов провели онлайн-семінар «Робота з підлітками, схильними до ризикованої поведінки: психологічний та соціально-педагогічний аспекти». Захід реалізується у рамках Міжнародного проєкту «Права та здоров’я уразливих груп населення: заповнюючи прогалини» («Bridging the Gaps: Health and Rights for Key Populations») за підтримки Міжнародного благодійного фонду «СНІД Фонд Схід-Захід» (AIDS Foundation East-West – AFEW-Україна).

До участі у онлайн-семінарі долучилися практичні психологи, соціальні педагоги, соціальні працівники, науковці міста Києва, Харкова, Полтави та Полтавського регіону, загалом понад 80 учасників.

Доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Світлана Яланська привітала учасників та розповіла про чудові можливості для креативного розвитку та самореалізації студентів і викладачів, створені у Полтавській політехніці.

«Нараховуючи понад двохсотлітню історію освітніх традицій – від колишнього Інституту шляхетних дівчат до потужного освітнього центру Полтавщини – наш університет дбає про гармонійний інтелектуальний та духовний розвиток студентської молоді.

Серед випускників Полтавської політехніки – успішні, висококваліфіковані професіонали своєї справи з якісною європейською освітою, що працюють у нафтогазовій, будівельній, архітектурній, теплоенергетичній галузях, сфері IT-технологій, економіки. У цьому ви зможете переконатися, відвідавши нашу віртуальну екскурсію ««Відкрий для себе Полтавську політехніку!» – запросила Світлана Яланська.

Доктор педагогічних наук, доцент кафедри психології та педагогіки факультету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Наталія Сайко звернула увагу присутніх на важливих аспектах відновлення, збереження фізичного і психологічного здоров'я підлітків: «Адже у підлітковому віці відбувається активне формування та перебудування системи цінностей, становлення як особистостей. Ми, як науковці, раді співпраці з практиками, що свідчить про реалізацію науково-педагогічного принципу – єдності теорії і практики».

Фахівці-психологи обговорили ряд важливих проблем підліткового віку, зокрема фактори ризику в розвитку наркологічних захворювань серед неповнолітніх, особливості надання соціально-психологічних послуг підліткам – вихованцям Кременчуцькій виховній колонії та реабілітація підлітків, що зловживають або знаходяться в залежності від психоактивних речовин.

Варто відзначити актуальність обраної тематики доповідей, серед спікерів – координатор з Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я» Наталія Златопольська, психолог, психотерапевт реєстру EAP (Європейська асоціація психотерапевтів), спеціаліст в області профілактики адитивної та ризикової поведінки підлітків, фахівець Київського міського центру Громадського здоров’я Оксана Придатко, психолог КЗ «Кременчуцька виховна колонія» Антон Алексєєв, методист КЗ «Кременчуцька виховна колонія» Олена Радочина, старший інспектор з питань підготовки до звільнення КЗ «Кременчуцька виховна колонія» Віктор Васильєв, психолог центру денного перебування «Компас» Харківського благодійного фонду «Благо» Ірина Філенко та керівник центру денного перебування «Компас» Харківського благодійного фонду «Благо» Олександр Могилко.

Викладачі кафедри психології та педагогіки факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запрошують до науково-освітньої співпраці педагогів, практичних психологів закладів загальної середньої освіти та фахівців навчально-реабілітаційних центрів Полтавського регіону.

Нещодавно викладачі-психологи провели інформаційно-просвітницький захід «Від знання до безпеки» для студентів та школярів міста Полтави.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»