2020-11-06

Від знання до безпеки: психологи провели для учнів і студентів онлайн-квест про здоров’я

5 листопада викладачі кафедри психології та педагогіки разом з партнерами провели інформаційно-просвітницький онлайн-квест «Від знання до безпеки».

Від знання до безпеки: психологи провели для учнів і студентів онлайн-квест про здоров’я

Науково-педагогічні працівники кафедри психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології та педагогіки Світлана Яланська, доктор педагогічних наук, доцент Наталія Сайко, кандидат психологічних наук, доцент Ніна Атаманчук, кандидат психологічних наук, доцент Юрій Горбенко, кандидат психологічних наук, доцент Леся Клевака, старший лаборант Олександр Корнілов та студенти факультету фізичної культури та спорту долучилися до проведення інформаційно-просвітницького онлайн-квесту «ВІД ЗНАННЯ ДО БЕЗПЕКИ», що реалізується в рамках Міжнародного проєкту «Права та здоров’я уразливих груп населення: заповнюючи прогалини» («Bridging the Gaps: Health and Rights for Key Populations») за підтримки Міжнародного благодійного фонду «СНІД Фонд Схід-Захід» (AIDS Foundation East-West – AFEW-Україна).

Доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Світлана Яланська розповіла про багатогранну діяльність провідного закладу вищої освіти Полтавського регіону, переможця багатьох науково-освітніх виставок, «Лідера інновацій в освіті».

«2020 рік став знаковим для нашого університету, адже заклад освіти нараховує понад двохсотлітню історію освітньо-наукових традицій та відзначає 90-річчя від дня свого заснування на державному рівні. Студенти університету – молоді, завзяті, ініціативні, креативні, охоче беруть участь у науковій, просвітницькій, волонтерській діяльності.

Кафедру психології та педагогіки створено відносно недавно, але зроблено вже чимало – невдовзі вступники зможуть здобувати фах за спеціальностями 053 «Психологія», 012 «Дошкільна освіта». При кафедрі діє психологічна студія «Шлях до успіху», на засіданнях якої разом зі студентами обговорюємо важливі питання саморозвитку та формування гармонійно розвиненої особистості. Щиро дякуємо за можливість долучитися до заходу та ласкаво просимо до Полтавської політехніки!», – запросила Світлана Яланська.

Учні комунального закладу «Полтавський міський багатопрофільний ліцей № 1 ім. І.П. Котляревського», Полтавської загальноосвітньої школи №19, КЗ «Полтавська гімназія «Здоров'я» № 14 Полтавської міської ради Полтавської області», вихованці Кременчуцької виховної колонії, студенти полтавських закладів вищої освіти взяли участь у роботі локацій «Коло безпеки», «Правові головоломки», «Шляхи передачі ВІЛ», «Міфи і факти про здоров’я», «Ребуси здоров’я», «Асоціації у сфері наркотиків».

Проведення квесту ініціювали Полтавський обласний благодійний фонд «Громадське здоров’я» в особі Наталії Златопольської, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, Відділ ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Полтавській області, Центр денного перебування «Компас» Харківського благодійного фонду «Благо».

Студенти та викладачі кафедри психології та педагогіки факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють подяку усім організаторам та учасникам квесту за дружню та сприятливу атмосферу!

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»