2018-06-30

У ПолтНТУ відбувся науково-методичний семінар «Інтернаціоналізація освітньої діяльності закладів вищої освіти в Україні»

У ПолтНТУ спільно з Українським державним центром міжнародної освіти Міністерства освіти і науки України відбувся науково-методичний семінар «Інтернаціоналізація освітньої діяльності закладів вищої освіти в Україні». На семінарі комплексно обговорили питання, пов’язані зі Study in Ukraine.

У ПолтНТУ відбувся науково-методичний семінар «Інтернаціоналізація освітньої діяльності закладів вищої освіти в Україні»

     Участь у семінарі взяли: директор Українського державного центру міжнародної освіти Олена Шаповалова, заступник начальника міграційної служби України в Полтавській області Микола Якименко, ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко, представники закладів освіти Харкова, Черкас, Херсону та Полтавського регіону, а також іноземні студенти ПолтНТУ.

     У своєму виступі ректор ПолтНТУ відмітив, що саме робота з іноземними студентами є однією з важливих складових інтернаціоналізації освітньої діяльності закладів вищої освіти, перед університетами постає питання не просто привабити студентів на навчання до вишів України, а й забезпечити високу якість освіти, комфортне й безпечне проживання іноземних студентів у нашій державі. Саме ПолтНТУ є одним із провідних закладів освіти, який готує студентів як за українськими, так і за англомовними програмами.

     Директор Українського державного центру міжнародної освіти Олена Шаповалова, відмітила високу якість підготовки студентів-іноземців у Полтавському національному технічному університету імені Юрія Кондратюка. Олена Шаповалова закцентувала, що не існує проблем вступу іноземців до вишів України, існують особливості, які необхідно доносити до них. Планується максимально збільшувати попит іноземних студентів, щодо  навчання у вишах України, адже вони приїжджають за якісними знаннями, бо хочуть бути спеціалістами у своїй сфері і, повертаючись до своїх країн вони мають згадувати, яка якісна освіта в Україні.

     У ході заходу присутні розглядали питання допомоги іноземним студентам і адаптації до умов навчання в Україні, саме з таким виступом до присутніх звернулась Волонтер Корпусу Миру США Linda Katz, яка тривалий час здійснює викладання англійської мови у ПолтНТУ.

     Крім того, на заході обговорювались питання і Можливості навчання студентів за програмами кредитної мобільності Erasmus +, зокрема менеджер з програми мобільності Національного Еразмус + офісу в Україні Іванна Атамчук відмітила великий попит іноземців до навчання у вишах України.

    До виступів долучились і представники міжнародної спілки інженерів-нафтовиків, зокрема президент та віце-президент Полтавського відділення SPE student chapter, Катерина Китайгора та Станіслав Демченко, які розповіли про досвід вишу у іноземних обмінах.

   Як зазначали у виступах учасники семінару, робота з іноземними студентами є однією з важливих складових інтернаціоналізації освітньої діяльності закладів вищої освіти, і в Україні створені усі умови, для якісного навчання іноземних громадян.

     ПолтНТУ завжди є активним в сфері інтернаціоналізації української освіти! Обирайте ПолтНТУ! Study in Ukraine!


ІАЦ ПолтНТУ