2020-06-02

Снаббінг: фахівці провідних компаній обговорили використання інноваційних технологій видобутку

28 травня у Полтавському коледжі нафти і газу Національного університету імені Юрія Кондратюка відбувся науково-практичний семінар на тему «Перспективи впровадження снаббінгових технологій в Україні».

Снаббінг: фахівці провідних компаній обговорили використання інноваційних технологій видобутку

Фахівці провідних нафтогазових компаній ДТЕК Нафтогаз, ТОВ «КУБ-ГАЗ»,  LLC «DENIMEX WORKOVER SOLUTIONS»,  АТ «Укрнафта»  обговорили технології видобутку газу та нафти у свердловинах під тиском.

Організатори заходу – Полтавський коледж нафти і газу та Навчально-науковий інститут нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запросили до обміну практичним досвідом та  конструктивної дискусії представників топ-менеджменту провідних  нафтогазових  компаній, що застосовують технологію снаббінгу.

У онлайн форматі на платформі Zoom долучилися понад 80 студентів ННІ нафти і газу університету та коледжу, викладачі, фахівці нафтогазової галузі регіону.

Серед спікерів:

– заступник начальника відділу з капітального та підземного ремонту свердловин ТОВ "КУБ-ГАЗ"  Андрій Кучерявий;

– головний  інженер  ТОВ «DENIMEX WORKOVER SOLUTIONS» Андрій Фікерт

– представники технологічного центру ДТЕК Нафтогаз – Юрій Мороз, Олександр Архіпов;

– командир Полтавського воєнізованого загону Полтавської воєнізованої частини  по попередженню і ліквідації відкритих нафтових і газових фонтанів ПАТ «Укрнафта» Олександр Ущенко;

  • викладач спеціальних дисциплін Полтавського коледжу нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»,  к. т. н.,  Іван Васильович Костриба, що вже багато років вивчає  снаббінгові технології.

Представники провідних нафтогазових компаній регіону поділилися професійними кейсами практичного застосування снаббінгових установок і технологій ремонту свердловин під тиском в реальних умовах, розробки нафтогазоносних площ України та їх відповідність сучасним вимогам фонтанної безпеки.


 

 Спікери рекомендують: студентам – приділити більше уваги вивченню практичного досвіду використання сучасних технологій, керівництву коледжу та університету –збільшити обсяг навчального матеріалу про снаббінгові технології. 

«Необхідна умова ефективної підготовки фахівців нафтогазової сфери –  участь студентів та викладачів у форумах, конференціях, науково-практичних семінарах, воркшопах, майстер-класах, які систематично проводяться спільно з провідними нафтогазовидобувними компаніями. Системна робота коледжу та Національного університету імені Юрія Кондратюка сприяє залученню майбутніх працедавців, обдарованих  студентів, зацікавлених у працевлаштуванні в провідних нафтових компаніях», – розповіла заступниця  директора з науково-методичної роботи Полтавського коледжу нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ірина Воронцова.

«Проведення подібних заходів із залученням провідних фахівців підприємств нафтогазового комплексу, науковців та викладачів Національного університету імені Юрія Кондратюка сприяє наближенню фахової освіти до сучасних вимог виробництва   та дозволяє готувати молодих професіоналів,  адаптованих до викликів галузі», – зазначив голова комісії механічних дисциплін Полтавського коледжу нафти і газу Національного університету імені Юрія Кондратюка Сергій Нос.

Студент VI  курсу спеціальності «Нафтогазова інженерія та технології» Національного університету імені Юрія Кондратюка Михайло Круков ділиться враженнями: «Проведення таких семінарів дозволяє навіть у період карантинних обмежень напряму поспілкуватися студентам з реальними виробничниками-фахівцями, які впроваджують сучасну нафтогазову техніку та технології на своїх підприємствах, отримати нові знання та ознайомитися з їхнім досвідом».

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Полтавський коледж нафти і газу мають багаторічний досвід проведення масштабних науково-практичних заходів, що сприяє безпосередній інтеграції вищої освіти у виробництво.

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»