2020-06-03

Стартап студентки для харківського заводу переміг на міжнародному конкурсі

Студентка ННІФЕМ Яна Кладченко стала призеркою у ІІ турі Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Стартап студентки для харківського заводу переміг на міжнародному конкурсі

Засідання галузевої конкурсної комісії ІІ туру Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» відбулося на базі Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського.

На конкурс надійшло 48 наукових робіт від 64 авторів з 10 країн світу, представників 32 закладів вищої освіти за трьома тематичними секціями:

– Секція 1 «Туристичний бізнес»;

– Секція 2 «Маркетинг підприємств»;

– Секція 3 «Бізнес адміністрування підприємств».

Студентка групи 401-ЕП ННІ фінансів, економіки та менеджменту Яна Кладченко виборола ІІІ місце серед студентів з України, Польщі, Хорватії, Грузії, Латвії, Словенії, Франції, Шотландії, Чехії, Азербайджану.

Призерка виконала наукову роботу на тему «Стартап: виготовлення ресурсозберігаючих конструктивних рішень за європейськими технологіями на базі ПАТ «Харківський завод металевих конструкцій». Робота була виконана під керівництвом к.т.н., доцента кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Національного університету «Полтавської політехніки імені Юрія Кондратюка» Ксенії Чичуліної та із залученням іноземного партнера – Академічного доктора управління бізнесу, Батумського державного університету імені Шота Руставелі (Грузія), PhD Бесіка Баучадзе.

«Студентська наукова робота була виконана на основі знань отриманих в єдиній на Полтавщині стартап-школі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Економічна оцінка європейських технологій на прикладі існуючого в Україні підприємства дала можливість визначити перспективи впровадження такого проекту в реальний сектор економіки та період його окупності», – коментує Ксенія Чичуліна.

Під керівництвом викладачів кафедри економіки, підприємництва та маркетингу студенти щорічно підтверджують свою першість, здобуваючи все більше перемог у всеукраїнських і міжнародних конкурсах наукових робіт. Це є суттєвим підґрунтям для початку нових перспективних наукових проектів.

Вітаємо переможницю і її наукового керівника, бажаємо нових перемог і креативних ідей для бізнесу!

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»