2020-12-03

Стартував онлайн-проєкт для школярів Полтавщини: вчені розповідають про енергозбереження у побуті

У рамках реалізації програми Еразмус+ Жан Моне «Виклики енергоефективності: співпраця України з ЄС» викладачі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» започаткували зимову серію навчальних візитів «Енергозбереження – від мрії до реальних кроків» у школах Полтавської області та розповіли про переваги використання альтернативних джерел енергії у побуті.

Стартував онлайн-проєкт для школярів Полтавщини: вчені розповідають про енергозбереження у побуті

Упродовж 1-2 грудня науково-педагогічні працівники та представники Ради молодих учених Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» організували та провели онлайн-зустрічі зі школярами, вчителями, представниками територіальних громад, цивільних адміністрацій Полтавщини.

Зокрема, учасники реалізації європейського проекту Жан Моне Виклики енергоефективності: співпраця України з ЄС» завітали з навчальними візитами «Енергозбереження – від мрії до реальних кроків» до опорного закладу «Руденківський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів» Руденківської сільської ради Новосанжарського району та Козельщинського ліцею Козельщинської селищної ради Полтавської області.

Представники Полтавської політехніки – кандидат технічних наук, доцент кафедри економіки, підприємництва та маркетингу, голова Ради молодих учених Ксенія Чичуліна та кандидат технічних наук, доцент кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Володимир Биба виокремили важливі аспекти вирішення нагальних проблем енергозбереження і енергоефективності.

Школярі та науковці подискутували над питаннями економічної привабливості переходу від традиційних джерел енергії до альтернативних, визначали переваги такого переходу, проаналізували досвід країн Європейського Союзу зі створення будівельних, промислових енергоефективних технологій та розв’язували кросворди питань з енергозбереження в побуті та промисловості.

«В нашому університеті вже тривалий період часу реалізується європейська програма з енергоефективності та здійснюється якісна підготовка фахівців з енергоаудиту. Тому Полтавська політехніка не залишається осторонь міжнародних ініціатив та проводить науково-просвітницькі заходи, спрямовані на ширше поінформування українського суспільства про способи енергозбереження та новітні енергоефективні технології у будівництві та промисловості, існуючі поновлювані джерела енергії – тематичні бесіди, студентські воркшопи, залучаючи до співпраці науковців провідних українських та європейських університетів.

В умовах карантинних обмежень та відсутності можливостей для офлайн-спілкування науково-педагогічні працівники кафедри економіки, підприємництва та маркетингу, молоді науковці університету спланували роботу зі школярами регіону та реалізують систему заходів «Енергозбереження – від мрії до реальних кроків». Адже енергозбереження – це не просто вирішення економічних проблем людства, це можливість уникнути глобальних екологічних катастроф і катаклізмів», – підкреслила модераторка, кандидат технічних наук, доцент кафедри економіки, підприємництва та маркетингу, голова Ради молодих учених університету Ксенія Чичуліна.

До дискусій та інтерактивного спілкування долучилися школярі, вчителі, студенти і викладачі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», загалом наукова подія на Zoom об’єднала близько 150 учасників.

Нагадаємо, на початку листопада у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» креативно відзначили Міжнародний день енергозбереження та провели студентський воркшоп «Інструменти оцінки ефективності енергозбереження: європейська практика».

Науково-педагогічний колектив та Рада молодих учених політехніки запрошує учнівську і студентську молодь до обговорення суспільних, економічних, екологічних проблем та реалізовувати нові проєкти!

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»