2022-09-06

Стартував студентський турнір з міні-футболу, присвячений пам’яті ректора Олександра Онищенка

5 вересня в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» урочисто відкрився турнір з міні-футболу серед студентських збірних команд структурних підрозділів університету пам’яті ректора Олександра Григоровича Онищенка. Три дні поспіль студенти гратимуть за призові місця і кубок турніру.

Стартував студентський турнір з міні-футболу, присвячений пам’яті ректора Олександра Онищенка

В університеті щорічно на початку вересня проводяться турніри з міні-футболу серед студентських збірних команд структурних підрозділів пам’яті ректора Полтавської політехніки Олександра Онищенка. Змагання турніру проходитимуть 5-7 вересня на спортивному майданчику для міні-футболу біля спортивного корпусу.

«Я щиро всім дякую за те, що ми продовжуємо добрі сталі традиції університету, адже пам’ятаючи тих, хто працював в університеті, ми закладаємо міцний фундамент в майбутнє. Мені дуже приємно, що сучасні студенти проводять щорічний турнір пам'яті Олександра Григоровича.

На сьогодні університет є лідером ринку освітніх послуг, спортивні досягнення наших студентів можуть слугувати прикладом для інших закладів. Я, як спортсмен, бажаю отримати задоволення від футбольних баталій. Я впевнений, що переможе найсильніша команда. Бажаю успіхів, позитивних емоцій та, безумовно, перемоги! Слава Україні!» – привітав ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Участь в турнірі беруть 7 команд, які представляють:

  • Навчально-науковий інститут архітектури, будівництва та землеустрою;
  • Навчально-науковий інститут нафти і газу;
  • Навчально-науковий інститут інформаційних технологій та робототехніки;
  • Навчально-науковий інститут фінансів, економіки, управління та права;
  • Факультет філології, психології та педагогіки;
  • Факультет фізичної культури та спорту;
  • Полтавський коледж нафти і газу.

«Вже є доброю традицією на початку вересня символічно вшанувати пам'ять Олександра Григоровича, який народився 3 вересня, турніром серед студентських збірних команд всіх структурних підрозділів нашого університету. Головне – це участь у змаганні та жага до перемоги в кожного з вас. Тож бажаємо вам міцного здоров'я, миру та перемоги. Зберігайте дружнє спілкування в нашому університеті» – зауважила декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко.

Прапор України підняли президентка Студентського парламенту Людмила Билим та голова Профспілкового комітету студентів та аспірантів Олександр Дроботя.

«Сторінка спортивної слави Полтавської політехнік, мабуть, одна з найцікавіших для студентів. Ми продовжуємо наші традиції проводячи щорічний турнір пам'яті Олександра Онищенка – Людини з великої літери, яка значну частину свого життя віддала розбудові освіти й науки в Україні, сприяла утвердженню позитивного іміджу нашого університету. Я бажаю всім успіхів, яскравих перемог і дружньої атмосфери на полі» – сказала Людмила Билим.

Голова Профкому студентів та аспірантів Полтавської політехніки Олександр Дроботя побажав присутнім цікавої гри й більше позитивних емоцій, і додав, що поєднання розумової та фізичної діяльності – запорука успішного майбутнього.

Минулого року у турнірі з міні-футболу, присвяченого пам’яті ректора Олександра Онищенка, перемогу одержала команда ННІ нафти і газу.

Раніше на базі політехніки відбувся міський учнівський турнір з футболу «Будь активним заради миру!» серед збірних команд м. Полтави 2014-2015 року народження.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»