2022-02-17

#StopDomesticViolence: оголошено конкурс плакатів

До 06 березня 2022 року триває прийом заявок на конкурс «Стоп домашньому та ґендерно обумовленому насильству!». До участі запрошуються творчі особистості з усієї України. Участь у конкурсі мають змогу взяти як професіонали, так і аматори.

#StopDomesticViolence: оголошено конкурс плакатів

Конкурс організовано НУО «Сучасний Формат» у рамках Інформаційної кампанії з протидії домашньому та ґендерно обумовленому насильству у Житомирській та Вінницькій областях, що здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Мета конкурсу – залучення художників, дизайнерів та інших творчих особистостей до вираження їхнього бачення проблем домашнього і ґендерно обумовленого насильства та акцентування уваги громадськості на необхідності розвитку нульової толерантності до домашнього та ґендерно обумовленого насильства.

Для участі у Конкурсі учасники мають заповнити онлайн анкету-заявку, до якої прикріпити свою конкурсну роботу. Вимоги до робіт, поданих на Конкурс:

  • Плакати мають бути надіслані у електронному вигляді у двох форматах, а саме: JPEG і TIFF (CMYK - 300 пікселів/дюйм ). Розмір файлу – від 3 Мб до 1Гб;
  • Розмір плакату – формат А1 (594 мм х 841 мм);
  • Кожен учасник Конкурсу може відправити не більше трьох плакатів. Анкета-заявка на кожен плакат подається окремо;
  • Учасники Конкурсу самостійно несуть відповідальність за дотримання авторських прав;
  • Учасники Конкурсу надають згоду Організатору Конкурсу на подальше використання поданих на Конкурс робіт, в т.ч. – для виставки плакатів, соціальної реклами тощо;
  • Робота учасників Конкурсу має також містити ключовий меседж, яке учасник Конкурсу хоче донести до громадськості. Ключовий меседж може бути включений в сам малюнок плаката, так і бути написаний не на самому полотні плакату, а в Анкеті-заявці на участь у Конкурсі.

Експертна комісія Конкурсу оцінюватиме роботи учасників за такими критеріями: актуальність, мотивація до дії; творчій підхід; образне вирішення піднятої проблеми; композиція та основна ідея; рівень володіння технікою виконання; наявність ключового меседжу. До складу Експертної комісії Конкурсу входять громадські діячі, правопросвітники, спеціалісти сектору протидії домашньому насильству, дизайнери, художники, журналісти та представники органів місцевого самоврядування дотичні до теми Конкурсу.

Усі учасники конкурсу отримають сертифікати про участь. Передбачається, що роботи учасників будуть об'єднані в мобільну подорожуючу виставку плакатів «Стоп домашньому та гендерно обумовленому насильству!». Роботи, які отримають перемогу у Конкурсі будуть розміщені у якості соціальної реклами у соціальних мережах, а переможці Конкурсу отримають грошові призи:

  • 1 місце – 3 000 грн;
  • 2 місце – 2 000 грн;
  • 3 місце – 1 000 грн.

Більш детальна інформація за посиланням. У разі, якщо виникнуть запитання щодо участі у Конкурсі звертайтеся на електронну адресу mgo.sformat@gmail.com  (в темі листа зазначити «Конкурс плакатів»), або за тел. +38(097) 780 23 73;  +38(0412) 46 10 86 (Оксана Трокоз – комунікаційниця НУО «Сучасний Формат»).

 

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»