2023-08-20

Студент політехніки взяв участь в «Українському молодіжному форумі: відновлення в єдності»

Член Студентського парламенту, студент ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Полтавської політехніки Олекса Щур-Дунець став учасником всеукраїнського масштабного заходу – «Український молодіжний форум: відновлення в єдності», що відбувся до Міжнародного дня молоді у Києві за участі Президента України Володимира Зеленського. Триденна програма форуму була насичена цікавими тематичними дискусіями, воркшопами і спілкуванням з першими особами країни.

Студент політехніки взяв участь в «Українському молодіжному форумі: відновлення в єдності»

Представник студентського самоврядування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», студент ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Олекса Щур-Дунець став учасником всеукраїнського заходу «Український молодіжний форум: відновлення в єдності», що проходив з 10 по 12 серпня у Києві.

Форум об'єднав понад 300 учасників з різних регіонів України, 50 спікерів і 14 міжнародних партнерів задля спільної мети – об’єднання молодіжних рухів та організацій, їх скоординоване залучення до реалізації молодіжної політики під час війни та у процесі відбудови. Захід організувала Рада з молодіжних питань при Президентові України спільно з Міністерством молоді та спорту за підтримки міжнародних партнерів.

З вітальними словами виступили Президент України Володимир Зеленський та премʼєр-міністр України Денис Шмигаль. У виступі Глава держави зазначив, що в умовах повномасштабного російського вторгнення українці щодня переживають важкі випробування. А українські військові на передовій уже понад 17 місяців протистоять загарбнику, тож об’єктивно відчувають утому. Але саме ця втома й буде основою свободи та незалежності України.

«Зараз хочу усім вам побажати гідної втоми. Я бажаю вам потужних результатів у житті. Бо ваше життя – це і є життя України майбутнього», – додав Президент України.

Спікерами форуму також стали міністри, заступники міністрів та представники українських й міжнародних громадських організацій.

Протягом трьох днів учасники молодіжного форуму аналізували поточну ситуацію у молодіжній сфері, знайомилися з кращими практиками та поточними можливостями для посилення інституційної спроможності команд учасників, виявляли актуальні запити представників різних напрямів молодіжної політики, формували пропозиції до чинних програм та їхніх операційних планів задля підвищення ефективності реалізації і визначали пріоритети для наступної 5-річної Державної цільової соціальної програми «Молодь України».

За словами представника Полтавської політехніки, захід був організований на найвищому рівні. Протягом трьох днів відчувалася гарна, дружня атмосфера. Форум був сповнений якісного нетворкінгу з кращими представниками молодіжного сектору.

«Програма заходу була надзвичайно цікавою, отриману інформацію та досвід буду використовувати у своїй роботі.

Найбільше запамʼяталася зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським. Цінно, що у такий складний час для нашої країни лідери держави знаходять можливості заглибитися в проблеми та вислухати бачення молодого покоління щодо майбутнього України.

Вдячний організаторам за мотиваційну зустріч, нові знайомства з однодумцями та отриманий досвід! В єдності наша сила!», – прокоментував Олекса Щур-Дунець.

Нагадаємо, до Міжнародного дня молоді у політехніці відбулась зустріч молодіжних лідерів Полтавщини.

Раніше на базі політехніки відбувся воркшоп, присвячений плануванню майбутнього обласного молодіжного хабу.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»