2021-10-20

Студентам розповіли як запобігати та вчасно повідомляти про корупційні правопорушення

Уповноважений з антикорупційної діяльності Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дмитро Павлухін зустрівся з представниками студентських груп навчально-наукових інститутів та факультетів університету. Студенти отримали вичерпну інформацію про види корупційних діянь, відповідальність за отримання неправомірної вигоди і дізналися про канали інформування стосовно реальних випадків.

Студентам розповіли як запобігати та вчасно повідомляти про корупційні правопорушення

У рамках постійно діючої Антикорупційної програми Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у Центрі культури і студентської творчості університету відбулася робоча зустріч студентського самоврядування та представників академічних груп навчально-наукових інститутів та факультетів з Уповноваженим з антикорупційної діяльності університету Дмитром Павлухіним.

Спікер поділився інформацією про діючу в університеті програму з антикорупційної діяльності, звернув увагу присутніх на окремі аспекти, поняття та види корупційних діянь, види відповідальності за вчинення протиправних дій певного характеру та розповів студентам про способи інформування щодо реальних випадків. Конструктивний діалог відбувся за всебічного сприяння та підтримки студентського самоврядування Полтавської політехніки, усвідомленій позиції і активній точці зору сучасної молоді на питання академічної доброчесності та сумлінного ставлення до власної освітньо-наукової діяльності.

За словами голови профспілкового комітету студентів та аспірантів Полтавської політехніки Олександра Дроботі, мотиваційні зустрічі, різнопланові просвітницькі заходи, знайомства з керівниками різних департаментів, підрозділів та служб університету спонукають студентську молодь глибше усвідомити ступінь відповідальності за окремі вчинені діяння та зробити вибір на користь закону.

«Сьогоднішня зустріч неодмінно дасть позитивні результати – молоді люди не боятимуться у разі потреби звертатися до мене, як до посадової особи, відповідальної за здійснення антикорупційної діяльності в університеті, та розповідати про власні підозри чи доведені факти. Наше завдання – перевірити інформацію будь-яким законним способом, довести провину та притягнути винних до відповідальності. Закликаю молодих людей апелювати до власних знань, здобутих нелегкою сумлінною працею з ранку до ночі, аніж покладатися на вирішення ситуацій шляхом отримання неправомірної вигоди чи особистих знайомств», – наголосив Уповноважений з антикорупційної діяльності Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дмитро Павлухін.

Під час зустрічі студенти також дізналися про норми та принципи академічної доброчесності, шляхи усунення конфлікту інтересів та поспілкувалися у форматі «питання-відповідь» .

За детальнішою інформацією, індивідуальними консультаціями можна звернутися: аудиторія 205 центрального корпусу університету або за телефоном +380532500264 – Дмитро Юрійович Павлухін. Конфіденційність гарантовано.

З пріоритетними напрямами нині діючої «Антикорупційної програми Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на 2021-2022 роки» можна ознайомитися у розділі «Запобігання корупції» офіційного сайту Полтавської політехніки.

Раніше керівник Полтавської обласної прокуратури прочитав студентам лекцію про впровадження IT-технологій в державне управління, а Кіберполіція запропонувала студентам працевлаштування.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»