2021-10-12

Студенти і науковці політехніки отримали безкоштовний доступ до платформи EBSCOhost

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запрошує викладачів, студентів та співробітників скористатися наданим університету безкоштовним доступом до інтерактивної довідково-бібліографічної системи EBSCOhost. Дедлайн – 31 грудня 2021 року.

Студенти і науковці політехніки отримали безкоштовний доступ до платформи EBSCOhost

Міністерство  освіти і науки України та представники компанії EBSCO провели низку  робочих зустрічей та досягли певних домовленостей – студенти і викладачі провідних українських університетів, співробітники наукових установ, державних організацій   отримали унікальну можливість долучитися до  дослідницької платформи EBSCOhost – інтерактивної  довідково-бібліографічної системи, яка складається з різноманітних повнотекстових та реферативних баз даних від провідних постачальників інформації. Інформаційні ресурси мають широке тематичне охоплення: від бізнесу та гуманітарних наук до медицини та екології.     Колекція баз даних EBSCO задовольняє дослідницькі потреби користувачів в університетах, медичних установах, бізнес-корпораціях, урядових структурах і бібліотеках.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  отримав безкоштовний доступ до бази даних  EBSCO та запрошує всіх бажаючих скористатися сервісом для якісної наукової та дослідницької діяльності. Дедлайн – 31 грудня 2021 року.

Доступ до баз даних EBSCO надається через пошуковий інтерфейс на платформі EBSCOhost за IP-адресою Національного  університету  «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» без введення логіну та паролю:

https://web.a.ebscohost.com/ehost/search/basic?vid=0&sid=05fe7dd1-cf53-46af-b797-3390f8e2e654%40sdc-v-sessmgr03

Докладна інформація про налаштування безкоштовного тестового доступу до баз даних EBSCO доступна на сайті Державної науково-технічної бібліотеки України.

Окрім того, компанія EBSCO Information Services проведе серію вебінарів для українських вчених. Учасники отримають інформацію про наявні ресурси платформи EBSCO дізнаються як здійснювати пошук необхідної інформації, цитувати статті, зберігати їх у обліковому записі Google Drive, експортувати метадані в Zotero або Mendeley, та які переваги дає використання облікового запису My EBSCOhost.

Заплановано проведення чотирьох вебінарів «Познайомтесь з академічними базами даних EBSCO!» («Meet EBSCO academic databases!») українською та англійською мовами. Для участі необхідно попередньо зареєструватися:

19 жовтня 2021 року, 14:00 – bit.ly/2ZS5khv (англійською мовою)

21 жовтня 2021 року, 13:00 – bit.ly/3uElOoV (українською мовою)

26 жовтня 2021 року, 13:30  – bit.ly/3uEt6J6 (українською мовою)

27 жовтня 2021 року, 14:30  – bit.ly/3oAjwpM (англійською мовою)

До участі запрошуються вчені ЗВО та наукових установ, аспіранти, студенти, а також бажаючі використовувати електронні бази даних EBSCO для проведення досліджень.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»