2020-04-09

Студенти політехніки можуть користуватися цифровим студентським квитком

Е-студентський уже доступний у мобільному додатку «Дія». Цифровий квиток має однакову юридичну силу з пластиковим. Після карантину будуть доступні знижки і додаткові переваги.

Студенти політехніки можуть користуватися цифровим студентським квитком

Цифровий студентський квиток більше трьох тижнів тестували 10 тисяч студентів. З 8 квітня він доступний для всіх: більше 877 тисяч українських студентів, у тому числі студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», вже можуть скористатися е-студентським.

«Тепер можна не турбуватися про те, що залишили студентський вдома, адже електронна версія має таку саму юридичну силу, що й пластикова. Зараз студенти вже можуть завантажити застосунок або просто оновити, якщо він вже є, та перевірити чи відображається е-студентський», – повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Отримати цифровий студентський квиток можна безкоштовно у мобільному додатку державних онлайн-послуг «Дія». Завантажити додаток можна на App Store чи Google Play.

«Спільний проєкт Міністерства цифрової трансформації і Міністерства освіти і науки України – новий рівень діджиталізації сервісів для студентів. І це цілком співпадає з нашою стратегією «Електронний університет» в освітньому процесі», – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Після карантину за студентським у смартфоні можна буде користуватися знижками та перевагами:

  • отримати 50-відсоткову знижку на проїзд залізницею в плацкартних вагонах, а також здійснити посадку на поїзд;
  • зареєструватися на рейс у межах країни;
  • скористатися знижками в музеях та інших державних установах у сфері культури: це навіть можуть бути кінотеатри, розважальні центри та торговельні компанії;
  • отримати знижку на проїзд у комунальному громадському міському чи приміському транспорті;
  • у деяких навчальних закладах е-студентським можна буде скористатися як читальним квитком у бібліотеці.

У мобільному додатку «Дія» вже понад 2 мільйони користувачів – він є складовою проєкту «Держава у смартфоні».

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»