2021-05-22

Студенти політехніки ознайомилися з роботою Полтавської міської ради

У рамках угоди про науково-освітню співпрацю та партнерство у науково-освітній сфері студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завітали на екскурсію до Полтавської міської ради та ознайомилися з роботою органу місцевого самоврядування.

Студенти політехніки ознайомилися з роботою Полтавської  міської ради

У рамках Меморандуму між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та виконавчим комітетом Полтавської міської ради про співпрацю та партнерство у сфері освіти та науки студенти Полтавської політехніки завітали на екскурсією до Полтавської міської ради. Активна студентська молодь жваво цікавиться державотворчими процесами, особливостями роботи органів місцевого самоврядування, та питаннями благоустрою міста.

Студенти мали нагоду поспілкуватися з депутаткою Полтавської міської ради восьмого скликання Оксаною Деркач, яка поділилася з активом політехніки нюансами роботи депутата.

Власною історією успіху поділився перший заступник голови Полтавської територіальної громади Валерій Пархоменко і допоміг студентам скористатися системою голосування у сесійній залі.

За словами голови Полтавської територіальної громади Олександра Мамая, саме активна студентська молодь з відкритою громадянською позицією та сформованим різнобічним світоглядом є рушійним стимулом та позитивним мотиватором будь-яких якісних змін у міcті та регіоні.

«Надзвичайно приємно, що студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», одного з провідних університетів Полтавщини охоче відгукнулися на нашу пропозицію познайомитися з нашою роботою. У ході спілкування гості побували у сесійному залі та навіть змоги проголосувати за поправки до одного з важливих питань порядку денного.

Час, змістовно проведений з такою ініціативною та наполегливою молоддю, вкотре переконує у необхідності активнішого залучення молодих розумних, креативних та відповідальних особистостей до участі у житті міста та територіальної громади та мотивує до подальшої роботи. Будемо й надалі продовжувати дану традицію», – підкреслив очільник Полтавської територіальної громади.

Студенти Полтавської політехніки отримали чимало практичних знань. якими неодмінно поділяться з ровесниками та обговорять на засіданнях Студентських рад навчально-наукових інститутів та факультетів університету. Інноваційні кейси, практичні лайфхаки також стануть в нагоді здобувачам освіти за напрямком підготовки «Право» та «Публічне управління та адміністрування».

«Щиро вдячні університету та особисто ректору, професору Володимиру Онищенку за підтримку та всебічне сприяння у формуванні особистостей нових молодіжних лідерів. Ознайомлення з роботою органів місцевої влади та результативна професійна комунікація сприяють інтелектуальному та професійному розвитку наших випускників, чимало з яких вже працюють у сфері публічного адміністрування та зарекомендували себе справжніми професіоналами. Плануємо продовжувати нашу співпрацю й надалі, залучаючи до конструктивного діалогу представників, влади, науковців будь-яких галузей», – прокоментував голова первинної профспілкової організації студентів та аспірантів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олександр Дроботя.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»