2021-07-08

Студенти політехніки відвідали тренінговий центр компанії Siemens Ukraine

6 липня студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у рамках Літньої школи промислової автоматики та програмування відвідали тренінги та майстер-класи у єдиному в Україні авторизованого центру з проведення тренінгів за навчальними програмами Siemens. Слухачі ознайомилися з технологічними новинками, інноваціями, експериментували та практикувалися у налаштовуванні обладнання компанії Siemens для керування асинхронними двигунами.

Студенти політехніки відвідали тренінговий центр компанії Siemens Ukraine

У рамках Літньої школи промислової автоматики та програмування студенти та викладачі Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відвідали Навчальний центр SITRAIN Україна – єдиний в країні авторизований Центр з проведення тренінгів за навчальними програмами компанії Siemens. Слухачі ознайомилися з технічним та програмним забезпеченням сучасних систем керування електроприводами та дізнались про переваги програмних продуктів Siemens, які використовуються для проєктування систем автоматизації технологічних процесів та вибору обладнання для реалізації бізнес-проєктів.

Під час майстер-класів студенти спеціальностей 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», 172 «Телекомунікації та радіотехніка» і викладачі кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацій – кандидат технічних наук, доцент Богдан Боряк та кандидат технічних наук, доцент Олександр Лактіонов, отримали необхідні практичні навички з налаштування частотних перетворювачів та програмування промислових контролерів.

«Ми ознайомились з технічним та програмним забезпеченням сучасних систем керування електроприводами і побували на майстер-класі з налаштування частотних перетворювачів та програмування промислових контролерів. Студенти мали змогу власноруч налаштувати обладнання для керування асинхронними двигунами, поекспериментувати з різними режимами роботи та ознайомитись із новинками компанії Siemens. Також здобувачі вищої освіти дізнались про переваги програмних продуктів Siemens, які використовуються для проектування систем автоматизації технологічних процесів та вибору обладнання для реалізації цих проектів.

Щиро дякуємо досвідченим тренерам та інженерам компанії Siemens за проведений з користю час та практичні кейси. Новий практичний досвід неодмінно стане в нагоді нашим студентам, адже співпраця з однією з найтехнологічніших компаній – це впевнений старт до успішного кар’єрного зростання!» – прокоментував кандидат технічних наук, доцент кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацій Полтавської політехніки Богдан Боряк. Минулого року викладач-айтішник успішно представив власну наукову розробку під час «Ночі молодіжної науки».

У 2019 році найбільша європейська технологічна компанія Siemens відкрила у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» перший в Україні сучасний навчально-науковий центр нафтових і газових промислів.

«Інженери та тренерський склад компанії організовують тренінги для студентів та професорсько-викладацького складу, надають допомогу в розробці навчальних курсів і програм, проводять лекційні курси у закладах вищої освіти, надають обладнання для навчальних класів, створюють науково-дослідні лабораторії і поставляють навчальні стенди. Студенти, в свою чергу, проходять практику в Siemens з можливістю подальшого працевлаштування. Ми підтримуємо розвиток університетських і студентських досліджень та інновацій в галузі науки і техніки та виступаємо спонсором інтелектуальних студентських конкурсів», – говорять фахівці тренінгового центру компанії Siemens. Минулого року двоє студентів політехніки перемогли на конкурсі від компанії Siemens Ukraine і отримали тисячу євро.

Тренінговий центр становить частину глобальної навчальної програми SITRAIN компанії Siemens та наразі єдиний в Україні авторизований центр з проведення тренінгів за навчальними програмами Siemens. Навчальні класи Центру обладнані сучасною промисловою технікою Siemens та дозволяють проводити курси за стандартними програмами (яких близько 30), організовувати спеціалізовані тренінги за бажанням замовника з урахуванням особливостей технологій його виробництва. Тренінги мають практичну спрямованість – під час проходження курсу учасники мають можливість на прикладі простої моделі технологічного процесу з реальними датчиками, двигунами, контролерами побачити, як побудована система автоматизації, навчитися її налаштовувати і програмувати, а найголовніше – швидко реагувати на можливі проблеми в її роботі.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»