2020-03-11

Студенти пройшли тест професійної компетентності за вимогами для персоналу нафтогазових компаній

10 березня у Національному університеті імені Юрія Кондратюка відбулося тестування за методикою «Ньюфолк НКЦ» для оцінки і атестації персоналу нафтогазових компаній

Студенти пройшли тест професійної компетентності за вимогами для персоналу нафтогазових компаній

Кілька років поспіль ефективність освіти студентів нафтогазових спеціальностей вимірюється тестуванням Галузевого рейтингу «Ньюфолк». На сьогодні,  уже протестовано близько 500 студентів та 100 викладачів.

Учасниками цьогорічного тестування стали студенти, магістри та випускники Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету імені Юрія Кондратюка і Полтавського коледжу нафти і газу Національного університету імені Юрія Кондратюка.

«Цей тест вирізняється тим, що питання склали працюючі фахівці – інженери, механіки, які працюють у нафтогазовидобувній галузі. За результатами тесту студенти дізнаються, наскільки вони наблизилися до виробництва. На сьогодні цим проєктом зацікавилися не тільки заклади вищої освіти – багато компаній, у тому числі державні, дивляться на випускників через призму галузевого рейтингу», – розповів про один із спільних проєктів компанії «Ньюфолк НКЦ» та Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» генеральний директор нафтогазового консультаційного центру «Ньюфолк НКЦ» Андрій Закревський. Він подякував керівництву університету, адже Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – перший заклад вищої освіти, який спершу погодився протестувати своїх науково-педагогічних працівників, а потім поширив практику на студентів.

Директорка Полтавського коледжу нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Любов Шумська додає про переваги запровадження галузевого рейтингу: «Ми радо підтримали ідею з проходженням тесту на професійну компетентність, адже університет дуже зацікавлений у тому,  щоб готувати фахівців, яких потім не потрібно перенавчати. Окрім традиційних методів контролю знань студентів, запровадження галузевого рейтингу дозволяє оцінити, наскільки якісно ми готуємо фахівців. Для викладачів це індикатор: вони розуміють, що необхідно змінити, у чому допомогти, де підкорегувати навчальний план, щоб дати студентам максимум знань».

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завжди підтримує і допомагає зреалізувати ідеї виробничників, зокрема провідних нафтогазових компаній, у вдосконаленні підготовки майбутніх професіоналів. Наш пріоритет – це успішна співпраця освіти, науки, бізнесу і влади.

За результатами тестувань студенти отримають сертифікати, які вони зможуть пред'являти при працевлаштуванні як показник рівня знань і професійних компетенцій. На переможця тестування чекає заохочення – той, хто отримає найкращі результати, зможе безкоштовно відвідати фахові заходи, форуми, стати учасником галузевих конференцій, поспілкуватися з керівниками провідних нафтогазовидобувних компаній. Ім'я цьогорічного переможця оголосили на фіналі V Міжнародного галузевого форуму «Підвищення ефективності видобутку вуглеводнів на нафтогазових родовищах України». Ним став студент IV курсу Навчально-наукового інституту нафти і газу Дмитро Крутько.

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імен Юрія Кондратюка»