2023-06-29

«Янголи спорту»: студенти та викладачі Полтавської політехніки переглянули фотопроєкт – реквієм, присвячений загиблим українським спортсменам

Студенти та викладачі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» переглянули фотопроєкт-реквієм «Янголи спорту» на честь загиблих українських спортсменів, що експонувався у Полтавському художньому музеї (галерея мистецтв) імені Миколи Ярошенка з 21 червня по 02 липня 2023 року.

«Янголи спорту»: студенти та викладачі Полтавської політехніки переглянули фотопроєкт – реквієм, присвячений загиблим українським спортсменам

Варто відзначити, що основою для презентованого у Полтаві фотопроєкту став сайт-реквієм Спортивного комітету України «Янголи спорту», на якому зібрано понад 200 історій спортсменів і тренерів, серед них – чемпіони світу, Європи, багаторазові переможці національних першостей з олімпійських та неолімпійських видів спорту.

Світлини розповідають про історії ветеранів спорту та молодих спортивних талантів, хто лише починав свій шлях – дітей, майбутніх «зірочок», чиє життя жорстоко обірвала війна. Серед загиблих є уродженці Полтавщини, чий життєвий шлях та мандрівка у великий спорт, на жаль, більше ніколи не продовжаться. Але їхні досягнення та шана до величі спортивного духу, загартованого характеру навічно закарбується у пам’яті сучасників.

Студенти та науково – педагогічні працівники факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на чолі з деканом, доктором педагогічних наук, професором Ліною Рибалко також долучилися до перегляду експонованої фотовиставки. За словами молоді, такі проєкти не залишають байдужими жодного з відвідувачів, викликаючи щирі емоції, сум та щирі співчуття до рідних, які в одну хвилину залишилися без частинки власного серця, втративши членів родини – братів, сестер, батьків.

Про ідею фотопроєкту «Янголи спорту» розповів на відкритті 21 червня 2023 року віцепрезидент Спортивного комітету України Олександр Брикульський, який також поділився планами показу світлин за кордоном: «Ідея виникла у квітні 2022-го року. Ми зрозуміли, що потрібно пам’ятати про героїв - спортсменів, які з перших днів війни почали брати зброю в руки, захищати Україну».

Полтава стала дев’ятим містом. де відвідувачі змогли переглянути представлені фотороботи.

«Дуже важливо, щоб за кордоном іноземці також розуміли, бачили, що ця війна трагічна для всіх, незалежно хто ти - спортсмен, вчитель, програміст», - додав віцепрезидент спортивного комітету України Олександр Брикульський.

Фотопроєкт «Янголи спорту» експонується у Полтаві до 02 липня 2023 року.

Раніше у Полтавській політехніці відбувся Міжрегіональний науково-методичний семінар, присвячений популяризації здорового способу життя серед молоді.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»