2020-04-17

Студенти, які розробили установку для теплиці та енергоощадний інкубатор, нагороджені дипломами переможців всеукраїнського конкурсу

Студенти Національного університету імені Юрія Кондратюка зайняли призові місця на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі «Електротехніка та електромеханіка»

Студенти, які розробили установку для теплиці та енергоощадний інкубатор, нагороджені дипломами переможців всеукраїнського конкурсу

Конкурс студентських наукових робіт відбувся на базі Дніпровського державного технічного університету.

За розробку системи контролю мікроклімату в теплицях диплом ІІ ступеня отримали студенти Анна Бліщ (501-мМЕ) та Віктор Коваленко (401-МЕ). Керівник – к.т.н., доцентр кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацій Світлана Кислиця.

«Студенти-науковці розробили автоматизовану систему, яка надає можливість ефективного керування температурно-вологісним режимом в теплиці на основі мікропроцесорних контролерів. Формування мікроклімату в теплицях залежить від цілого комплексу параметрів. Для створення оптимального мікроклімату теплиці і досягнення поставленої мети студенти запропонували розробку пристрою на базі мікропроцесорного контролера. Виготовлена установка являє собою складну систему з безліччю обладнання, які відстежують температуру, освітленість і вологість, а також виконують управління різними технологічними процесами, необхідними для повноцінної та ефективної діяльності такого виробництва», - говорить науковий керівник Світлана Кислиця.

Розроблена автоматична система контролю технологічних параметрів забезпечує неперервний збір, обробку та відображення інформації про функціонування теплиці. Уся робота системи базується на показі датчиків і керування виконується п’ятьма параметрами: температурою ґрунту, вологістю ґрунту, температурою повітря, вологістю повітря та освітлюваністю. Дана система управління параметрами мікроклімату в теплицях дозволить підвищити енергоефективність виробництва та якість продукції. За цю розробку наукова робота студентів Національного університету імені Юрія Кондратюка зайняла 2-ге місце у Всеукраїнському конкурсі студентських робіт.

Диплом ІІІ ступеня отримали студенти Станіслав Меташок (401-МЕ) та Василь Ханюков (501мМЕ). Керівник – к. фіз-мат.н., доцент кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацій Національного університету імені Юрія Кондартюка Володимир Борщ.

Юні науковці працювали над створенням оригінальної конструкції енергоощадного інкубатора для фермерського господарства з автоматичною системою керування параметрами мікроклімату. Зменшення споживання енергії автори досягли за рахунок використання енергії гравітаційної поля», - розповів керівник наукової роботи Володимир Борщ. За цю розробку студенти отримали 3-тє місце на Всеукраїнському конкурсі студентських робіт.

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»