2020-11-23

Студентів-нафтовиків урочисто посвятили у професію у новому форматі

З нагоди Міжнародного дня студента у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася урочиста посвята студентів ННІ нафти і газу у професію. Після закінчення карантинних обмежень першокурсники пройдуть традиційне помазування нафтою та отримають відповідний сертифікат.

Студентів-нафтовиків урочисто посвятили у професію у новому форматі

Відкрили традиційну церемонію заступник директора Навчально – наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анатолій Калюжний, директорка Полтавського фахового коледжу найти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Любов Шумська та представники студентського самоврядування інституту.

«Шановні наші першокурсники, вітаємо з особливим для вас святом – Міжнародним днем студента! Щиро сподіваємося, що обрана вами професія стане улюбленою та послужить дороговказом у подальшому житті. Прагніть та досягайте вершин, працюйте над собою та займайтесь наукою. Проводьте студентські неповторні роки яскраво, креативно та весело!» – привітала Любов Шумська.

Майбутнім професіоналам надійшли відеопривітання від ректора, професора Володимира Онищенка, представників студентського самоврядування університету. Мудрими студентськими настановами поділилися голова Студентської ради Навчально-наукового інституту нафти і газу Артем Соснін та профорг ННІ нафти і газу Анастасія Ногіна, історію створення та розвитку інституту презентував заступник директора Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анатолій Калюжний.

Традиційне помазування нафтою та вручення відповідних сертифікатів для студентів нафтогазових спеціальностей відбудуться після завершення карантинних обмежень. Наразі церемонію провели для заступника директора Навчально-наукового інституту нафти і газу Олександра Матяша, ще не посвяченого за традиціями.

«Через карантинні обмеження студентська рада та адміністрація інституту прийняли рішення провести святкування Міжнародного дня студента у форматі Zoom- конференції. Варто відзначити – іноземні студенти також активно долучалися до обговорень та комунікації. На YouTube-каналі запустили пряму трансляцію, щоб усі бажаючі мали можливість долучатися до події.

У цей непростий для країни час важливо, щоб студенти могли долучатися до життя інституту та університету, будемо проводити якомога більше подібних заходів, адже це допоможе нам згуртуватися та пройти випробування карантином разом!» – прокоментував голова Студентської ради Навчально-наукового інституту нафти і газу Артем Соснін.

По завершенню онлайн-посвяти про переваги та перспективи членства студентів в Міжнародній спілці інженерів-нафтовиків SPE розповіли Президент Студентського відділення спілки інженерів-нафтовиків Дмитро Ключка та Менеджер департаменту з розвитку та оцінки активів ТОВ «DТЕК Нафтогаз», член професійної Спілки інженерів-нафтовиків Юрій Мороз.

Науково-педагогічні працівники кафедр нафтогазової інженерії та технологій, прикладної екології та природокористування, теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики презентували нафтогазові спеціальності та розповіли про переваги обраної професії.

Кандидат технічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри нафтогазової інженерії та технологій Максим Харченко розповів про наукові досягнення кафедри, видатних випускників та співпрацю з підприємствами. Про спеціальність 185 «Нафтогазова інженерія та технології» розповіли кандидат технічних наук, доцент кафедри нафтогазової інженерії та технологій Вікторія Дмитренко, кандидат технічних наук, доцент кафедри нафтогазової інженерії та технологій Анна Ляшенко та старший викладач кафедри нафтогазової інженерії та технологій Олег Зімін.

Презентацію спеціальності 184 «Гірництво» провів доктор технічних наук, професор кафедри нафтогазової інженерії та технологій Юрій Винников, спеціальність 103 «Науки про Землю» презентували кандидат технічних наук, доцент кафедри технологій будівництва Олена Михайловська та асистент кафедри Марина Вовк.

Наукові напрацювання кафедри прикладної екології та природокористування, спеціальності 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища» представила кандидат технічних наук, в.о. завідувача кафедри Оксана Ілляш.

Кафедру теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики, спеціальність 144 «Теплоенергетика» презентував кандидат технічних наук, професор Юрій Голік.

Враженнями від заходу поділився студент першого курсу, староста групи 101-СЕ Євгеній Бернацький: « Години нашого спілкування пролетіли дуже швидко, адже було неймовірно цікаво та приємно послухати привітання від ректора, адміністрації та викладачів інституту.

З радістю очікую посвяти в студенти Навчально-наукового інституту нафти і газу – це цікава традиція, якій уже багато років. Приємно вражений можливостями, які відкриваються перед фахівцями нафтогазової галузі. Сподіваюся реалізувати себе в обраній справі!».

Минулорічна посвята студентів нафтогазових спеціальностей Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулась яскраво.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»