2021-05-12

Студентка ННІФЕМ перемогла на конкурсі з ідеями управління мотивацією персоналу в торговельних мережах

Студентка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дар’я Горошко здобула призове місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Економіка та управління у сфері торгівлі». Авторка запропонувала комплексну мотиваційну модель та концепцію управління персоналом підприємства мережевого ритейлу в сучасних умовах ведення підприємницької діяльності.

Студентка ННІФЕМ перемогла на конкурсі з ідеями управління мотивацією персоналу в торговельних мережах

27 квітня 2021 року на базі Харківського державного університету харчування та торгівлі відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціалізацією «Економіка та управління у сфері торгівлі». Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України №1457 від 24.11.2020 р. «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020/2021 навчальному році» Харківський державний університет харчування та торгівлі було затверджено базовим закладом вищої освіти із проведення другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціалізації «Економіка та управління у сфері торгівлі». Власні наукові напрацювання презентували близько 90 студентів з 32 провідних українських закладів вищої освіти. Науковими консультантами та керівниками студентських досліджень виступили досвідчені науковці провідних українських закладів вищої освіти, фахівці – практики найрізноманітніших профілів.

За результатами конкурсного оцінювання наукова робота студентки IV курсу Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Дар’ї Горошко «Формування комплексної моделі управління мотивацією персоналу роздрібних торговельних мереж», виконана під керівництвом старшого викладача кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Полтавської політехніки Тетяни Галайди, нагороджена дипломом ІІІ ступеня.

Студентка успішно презентувала дослідження, у якому запропонувала комплексну мотиваційну модель та концепцію управління персоналом підприємства мережевого ритейлу в сучасних умовах ведення підприємницької діяльності. Представлена наукова робота має прикладний характер, оскільки отримані результати дозволяють в складних умовах карантинних обмежень формувати ефективну систему управління людськими ресурсами підприємств торгівлі та сфери послуг, які сьогодні розвиваються швидкими темпами.

Результати проведених досліджень апробовані в діяльності торговельної компанії, а також знайшли своє втілення у випускній роботі бакалавра, яку наразі виконує студентка, опубліковані у вигляді наукової статті у фаховому виданні та тез доповідей на університетських, всеукраїнських та міжнародних конференціях.

Члени галузевої конкурсної комісії та досвідчені науковці відзначили високий рівень підготовки та презентації студентської наукової роботи, науково-методологічну обґрунтованість проведеного дослідження, виконання роботи на прикладі конкретної торговельної мережі, а також перспективність застосування запропонованих заходів по управлінню мотиваційними чинниками результативної праці та якісного обслуговування покупців працівниками компаній оптової та роздрібної торгівлі в Україні.

Під час захисту роботи Дар’я Горошко продемонструвала високий рівень фахової компетентності, достойно презентувала один з напрямів наукового пошуку кафедри економіки, підприємництва та маркетингу та підтвердила якісний рівень підготовки фахівців.

«Приємно відзначити позитивну тенденцію отримання призових місць студентами кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Полтавської політехніки, зокрема в галузі економіки та управління у сфері торгівлі, вже не перший рік. Пишаємося науковими досягненнями наших студентів, їхнім креативним мисленням та інноваційними розробками», – прокоментувала кандидат економічних наук, професор, завідувачка кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Віра Чевганова.

За словами наукового керівника призерки, старшого викладача кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Тетяни Галайди, авторка вже має серйозні наукові напрацювання, над успішною реалізацією яких планує працювати й надалі.

Ще одна студентка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту перемогла на конкурсі наукових робіт зі спеціальності «Підприємництво».

Вітаємо переможницю та її наукового керівника, бажаємо подальших наукових досягнень!

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»