2021-06-01

Студентка політехніки нагороджена грамотою НАН України за наукову роботу

Магістрантка ННІФЕМ Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Руслана Сіора нагороджена Грамотою Президії Національної академії наук України за наукову роботу, у якій обґрунтувала методичні підходи до діагностики ризикостійкості підприємств.

Студентка політехніки нагороджена грамотою НАН України за наукову роботу

З метою популяризації молодіжної науки та формування позитивної мотивації до занять науково-дослідницькою діяльністю за роботу «Удосконалення методичного підходу до діагностики ризикостійкості підприємства» грамотою Президії Національної академії наук України нагороджено студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Руслану Сіору.

Високу наукову відзнаку магістрантці вручив на засіданні Вченої ради університету ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко, який наголосив на потужному інтелектуальному та науково-освітньому потенціалі студентської молоді університету:

«Надзвичайно приємно відзначати той факт, що позитивний імідж Полтавської політехніки як потужного інноваційного, науково-освітнього центру Полтавського регіону та одного з кращих українських університетів з кожним роком зміцнюється завдяки вагомим здобуткам наших студентів! І особливо вагомо, що ці здобутки підтримує і заохочує головна наукова установа України – Національна академія наук. Розвиток молодіжної та студентської науки – це впевнені кроки до розбудови національної економіки, нарощування бізнес-потенціалу та нові перспективи для молодих фахівців. Приємно виконати почесну місію та за дорученням президента Національної академії наук України Анатолія Загороднього вручити Почесну грамоту Президії Національної академії наук України студентці нашого університету за актуальну наукову роботу. Починати власну кар’єру з відзнаки такого високого рівня – це успішний старт у перспективне професійне майбутнє. Продовжуйте життєвий та науковий шлях в університеті, реалізовуйте власні таланти та виправдовуйте довіру з боку високоповажних науковців! Окремо хочу подякувати науково-педагогічним працівникам Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту за якісну підготовку наших студентів, сприяння розвитку молодіжної науки в університеті. Сприятливі умови, створені у нашому університеті, дають можливість студентам і викладачам займатися наукою, експериментувати, працювати над розширенням наукового світогляду. Щиро вітаю та бажаю нових інтелектуальних перемог! Пишаємося молодою науковою елітою університету!» – привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Минулого року дане дослідження студентки визнане найкращою в Україні студентською науковою роботою за напрямом «Економіка підприємства». Робота виконана під керівництвом доцента кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Світлани Кулакової.

«Проблематика оцінювання ризикостійкості є водночас як достатньо дослідженою, так і відносно новою: наукова думка багата підходами різних науковців щодо схожих до характеру оцінювання стану економічної стійкості підприємства, економічної безпеки тощо. Проте на сьогодні практично відсутні дослідження, які б визначали базові моделі і механізми виникнення ризиків, їх виявлення, ідентифікацію, аналіз і мінімізацію», – говорить авторка. – «Необхідність формування єдиної методологічної платформи для розроблення уніфікованих процедур управління ризикостійкістю, надійністю, безпекою та живучістю підприємства, як ключових складових його стійкості в умовах дії дестабілізуючих факторів, зумовили мету даного дослідження».

У науковому дослідженні авторка детально проаналізувала ризики та фактори, що на них впливають, існуючі методичні підходи, які використовуються при діагностиці ризикостійкості підприємств та запропонувала практичні рішення по їхньому вдосконаленню.

Нагадаємо, що Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» визнаний найкращим полтавським університетом за науковою діяльністю. У рамках нещодавно оновленої угоди про освітнє та науково-технічне співробітництво університет та Національна академія наук України продовжують проведення спільних заходів та тісну співпрацю у сфері освіти та науки. Президент Національної академії наук України нагородив молодих вчених політехніки на ювілейній церемонії для лауреатів Премії Президента України для молодих вчених.

Вітаємо магістрантку з нагородою та бажаємо нових наукових перемог!

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»