2020-04-01

Студентка стала призеркою з науковою роботою про безпечну утилізацію виробничих відходів

Тетяна Серга, студентка 4-го курсу ННІНГ, отримала диплом III ступеня на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Техногенна безпека»

Студентка стала призеркою з науковою роботою про безпечну утилізацію виробничих відходів

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1271 від 04 жовтня 2019 року «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2019/2020 навчальному році» Львівський державний університет безпеки життєдіяльності було призначено базовим вищим навчальним закладом з проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Техногенна безпека».

Організація II туру конкурсу планувалась у два етапи: перший етап – прийняття робіт на конкурс, їх рецензування, підведення попередніх підсумків та відбір найкращих робіт для участі у другому етапі; другий етап – публічний захист відібраних найкращих студентських наукових робіт, визначення переможців та їх нагородження. Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України щодо запровадження карантину для всіх типів закладів освіти незалежно від форм власності і сфери управління, листа Міністерства освіти і науки України № 1/9-154 від 11.03.2020 підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2019/2020 н. р. підведено за результатами першого етапу II туру.

Наукова робота Тетяни Серги, студентки 4-го курсу спеціальності «Технології захисту навколишнього середовища» Навчально-наукового інституту нафти і газу (напрям – «Техногенна безпека»), за темою «Безпечне технологічне рішення утилізації доменного гранульованого шлаку як техногенної сировини для виробництва ніздрюватих бетонів» посіла третє місце і авторку відзначено дипломом ІІІ ступеня. Керівник наукової роботи – кандидат технічних наук, доцент кафедри прикладної екології та природокористування Оксана Ілляш.

Проблема захисту навколишнього середовища має глобальний характер і перетворилася на одну з найбільш актуальних у наш час. Розв’язання проблеми впливу різних чинників на природу пов’язується із установленням гармонійного співіснування природи, суспільства і людини. Винахід безпечного технологічного рішення утилізації відходів як сировини для нового матеріалу є вдалим вирішення глобальної проблеми в умовах сьогодення.

Щиро вітаємо з перемогою, зичимо і переможниці, і науковому керівнику нових досягнень!