2020-08-11

Студентка університету отримуватиме стипендію імені Героїв Небесної Сотні

Міністерство освіти і науки України оприлюднило список найкращих студентів та курсантів, які з 1 вересня отримуватимуть стипендію імені Героїв Небесної Сотні. Серед стипендіатів – студентка факультету фізичної культури та спорту Ілона Денисенко

Студентка університету отримуватиме стипендію імені Героїв Небесної Сотні

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 10 серпня 2020 року №1024 «Про призначення академічних стипендій імені Героїв Небесної Сотні студентам та курсантам закладів вищої освіти на 2020/2021 навчальний рік», студенти та курсанти, які мають найкращі показники у навчанні та відомі своєю активною громадянською позицією, протягом навчального року отримуватимуть стипендії на честь 10-ти наймолодших Героїв Небесної Сотні.

«Стипендія імені Героїв Небесної Сотні – це шана тим наймолодшим та найсміливішим учасникам Революції Гідності, які відстоювали майбутнє України, тому ми маємо підтримувати підростаюче покоління в пам’ять про них. Загалом визначено 43 стипендіата. Крім активної громадської, наукової та спортивної діяльності, вони мають високі навчальні результати – займають позиції в межах перших 10 % за рейтингом або є першими в рейтингах вишів», - зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

По 5 стипендій призначено за спеціальностями:

  • «Агроінженерія» – імені Героя Небесної Сотні Дмитра Пагора;
  • «Архітектура та містобудування» – імені Героя Небесної Сотні Олександра Плеханова;
  • «Інженерія програмного забезпечення» – імені Героя Небесної Сотні Сергія Байдовського;
  • «Психологія» – імені Героя Небесної Сотні Юрія Дяковського;
  • «Економіка» – імені Героя Небесної Сотні Дмитра Чернявського;
  • «Географія» – імені Героя Небесної Сотні Ігоря Костенка;
  • «Фізична терапія, ерготерапія» – імені Героя Небесної Сотні Василя Мойсея;

а також:

  • 4 стипендії за спеціальністю  «Сценічне мистецтво» – імені Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна;
  • 3 стипендії за спеціальністю «Військове управління (за видами збройних сил)» – імені Героя Небесної Сотні Івана Тарасюка;
  • 1 стипендія за спеціальністю «Залізничний транспорт» – імені Героя Небесної Сотні Владислава Зубенка.

Студентка факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ілона Денисенко отримуватиме стипендію за спеціальністю «Фізична терапія, ерготерапія» за найкращі показники у навчанні.

Ілона Денисенко – староста групи 201-ГЗ Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» (спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія»). У процесі навчання вона усвідомила, що хоче стати фізичним терапевтом, ерготерапевтом. Студентка поділилася, що мріє про створення хорошого реабілітаційного центру у своєму районі для людей з обмеженими можливостями (порушення функцій зору зокрема).

«Зараз, коли відбувається постійне зниження рівня здоров’я й фізичної підготовленості населення в Україні та багато постраждалих у результаті ООС на Сході країни, підготовка висококваліфікованих фахівців із фізичної терапії, ерготерапії є одним з найважливіших завдань.  Дякуючи викладачам, я навчилась глибоко мислити, системно аналізувати. Дані уміння та знання з анатомії, фізіології людини, біомеханіки – це фундамент мого росту як спеціаліста,  - говорить Ілона Денисенко. – Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» активно сприяє моїй участі в науково-практичних конференціях. Завдяки підтримці адміністрації університету, студентського самоврядування, профспілкового комітету та особистій мотивації я не тільки брала участь у багатьох заходах, а й стала їх співорганізатором. Результатом мого особистісного розвитку стало обрання на посаду голови студентського профбюро факультету фізичної культури та спорту в 2019 році».

Для Ілони Денисенко дуже важливо отримувати стипендію. Дівчина зізнається, що продовжувати боротьбу за незалежність і самостійність своєї нації, яку розпочали Герої Небесної Сотні, зокрема і Герой України Василь Мойсей – це справа честі.

Кожен заклад вищої освіти самостійно обирав одного кандидата за кожною спеціальністю, відбір проводив вищий колегіальний орган студентського (курсантського) самоврядування.

Розмір стипендій встановлено відповідно до постанови КМУ від 28 грудня 2016 року №  1047 «Про розміри стипендій у державних та комунальних навчальних закладах, наукових установах». Щомісячно, це 2 тис 480 грн – для студентів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "Бакалавр" або "Магістр", 2 тис 130 грн – для студентів закладів вищої освіти III-IV рівня акредитації та наукових установ, 2 тис 027 грн – для курсантів. Виплата стипендій почнеться з 1 вересня 2020 року.

Вітаємо студентку Національного університету імені Юрія Кондратюка Ілону Денисенко з визнанням та бажаємо подальших високих показників у навчанні!

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»