2020-09-28

Студія «Шлях до успіху»: студентам розповіли про можливості арт-терапії

23 вересня викладачі кафедри психології та педагогіки Національного університету імені Юрія Кондратюка та працівники Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’ я» провели друге відкрите засідання психологічної студії «Шлях до успіху» та поділилися арт-терапевтичними лайфхаками.

Студія «Шлях до успіху»: студентам розповіли про можливості арт-терапії

Під час засідання психологічної студії «Шлях до успіху» науковці і соціальні працівники розкривали тему «Арт-терапія в освітньому процесі: психолого-педагогічний ресурс». Захід також був присвячений 90-річчю Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Мета заходу – сформувати уявлення про можливості використання ресурсів арт-терапевтичних технологій у процесі роботи з молоддю на прикладі мандалотерапії, кінезіотерапії, аудіо-візуальної та кінестетичної терапії задля покращення самоактуалізації, самоусвідомлення та саморегуляції учасників, а також висвітлити можливості пом’якшення соціально-психологічних наслідків (тривожність, аутизація, упереджене ставлення до інших) карантинних обмежень, пов’язаних з поширенням пандемії COVID-19», – прокоментувала в.о. завідувача кафедри психології та педагогіки, доктор психологічних наук, професор Світлана Яланська.

Декан факультету фізичної культури та спорту університету Наталія Беседа підбила підсумки першого тижня навчання студентів та налаштувала на продуктивну і творчу роботу.

«Шалено радію з того, що маємо можливість насолодитися спільно проведеним часом, отримати заряд позитивних емоцій, скинути тривожність та надихнутися яскравими фарбами. За тиждень, проведений в університеті, ви вже отримали чимало нового досвіду, познайомились, знайшли друзів. Бажаю вам успіхів у навчанні, приємних моментів та незабутніх вражень від студентського життя!» – побажала декан.

Засідання модерували науково-педагогічні працівники кафедри: в.о. завідувача кафедри психології та педагогіки, доктор психологічних наук, професор Світлана Яланська, кандидат психологічних наук, доцент Юрій Горбенко, доктор педагогічних наук, доцент Наталія Сайко, кандидат психологічних наук, доцент Ніна Атаманчук, практичний психолог університету Вікторія Даценко та соціальний працівник Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я» Наталія Златопольська. Студенти-першокурсники факультету фізичної культури та спорту взяли активну участь у інтерактивах.

Соціальний працівник Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я» Наталія Златопольська закцентувала увагу присутніх на основних арт – терапевтичних методиках, що сприяють стабілізації психічно-емоційного стану. Студенти активно долучалися до різноманітних форм комунікації, виконували різні терапевтичні вправи, брали участь у обговоренні існуючих молодіжних проблем.

Перше засідання психологічної студії «Шлях до успіху» було присвячене формуванню соціальних навичок успішності у студентів.

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»