2023-11-21

Студентський театр «Carpe Diem» став учасником обласного дистанційного фестивалю сучасних театрів «ЛавАрт»

На базі Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв імені І.П.Котляревського відбувся VІ обласний дистанційний фестиваль сучасних театрів «ЛавАрт» під гаслом «Україна – єдина країна», де студентський театр Полтавської політехніки «Carpe Diem» презентував власну п’єсу «Між добром і злом».

Студентський театр «Carpe Diem» став  учасником обласного дистанційного  фестивалю сучасних театрів «ЛавАрт»

Студентський театр Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» «Carpe Diem» на чолі зі своєю керівницею, студенткою факультету філології, психології та педагогіки Анною Мороз за два  роки свого функціонування провів низку благодійних театральних вистав і цьогоріч взяв участь в  VІ  обласному  дистанційному  фестивалі  сучасних театрів «ЛавАрт», який проводиться щорічно, починаючи з 2018 року на Полтавщині.

У фестивалі взяли участь понад 25 театральних колективів із різних куточків Полтавщини та Києва. Студентський театр «Carpe Diem» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  презентував на розгляд  висококваліфікованого  журі п’єсу «Між добром і злом», яку глядачі могли бачити влітку на неймовірних природніх локаціях Літературно-меморіального музею Панаса Мирного.

«Carpe Diem» – успішний приклад активного студентства у стінах Полтавської політехніки, адже театр дає змогу відобразити всю багатогранність та різноаспектність діяльності  класичного університету. Творча молодь активно втілює в життя власні  ідеї  та  розвивається на очах у тисяч глядачів – студентів, науково-педагогічних працівників і почесних гостей Полтавської політехніки.

«Сьогодні діяльність будь-якого театру важко уявити без участі у фестивалях, де відбувається обмін досвідом творчих людей, приходить усвідомлення того рівня естетичного розвитку, якого вдалося досягти. Без фестивального руху розвиток театрального процесу не відбувається, мистецтво консервується та відстає від світових надбань. Тому кожен фестиваль, який відбувається в Україні, є певним мистецьким  проривом», – зазначила викладачка Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв імені І.П.Котляревського Оксана Базавлук.

Фестиваль має на меті  популяризацію українського театрального мистецтва, розвиток та збагачення традицій національної культури, ознайомлення глядачів з кращими зразками національної драматургії, естетичного виховання та духовного розвитку молодого покоління, а також виявлення та підтримку самобутніх аматорських колективів та виконавців, сприяння розвитку та реалізацію творчих задумів та ініціатив молодих режисерів і драматургів.

П’єса «Між добром і злом» відображає всю багатогранність українського минулого і поєднує у собі реальні образи та персонажів із духами, прадавніми обрядами та таємницями, які дедалі відвертіше розкриваються акторами упродовж  усієї вистави і тримають глядача у приємній напрузі.

Привітали учасників фестивалю та вручили відзнаки директорка Департаменту культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації Ірина Удовиченко та директор Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв імені І.П.Котляревського Анатолій Насменчук.

Вітаємо учасників студентського театру «Carpe Diem» Полтавської політехніки із новим творчим  досягненням, зичимо натхнення та нових цікавих постановок.

Нещодавно студентський театр «Carpe Diem» зіграв благодійну виставу на підтримку актора театру і кіно Богдана Чернявського, а влітку студентський театр «Carpe Diem» Полтавської політехніки презентував благодійні вистави на підтримку Збройних Сил України.

 

Медіацентр

Національного університету

 «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»