2020-03-31

Три студентки перемогли на конкурсі наукових робіт за напрямом «Будівництво та цивільна інженерія»

На Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за напрямом «Будівництво та цивільна інженерія» студентки Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва посіли два призових місця.

Три студентки перемогли на конкурсі наукових робіт за напрямом «Будівництво та цивільна інженерія»

Конкурс відбувся на базі Харківського національного університету будівництва та архітектури. Авторки двох наукових робіт стали переможницями.

Диплом ІІ ступеня присуджено Тетяні Совенко та Катерині Костроміцькій, студенткам групи 401-А ННІАБ (наукова робота «Вдосконалені стикові з’єднання в збірно-монолітних перекриттях будівель доступного житла», науковий керівник – к.т.н., с.н.с., доцент кафедри залізобетонних і кам’яних конструкцій та опору матеріалів Володимир Погрібний). Авторами розроблено об’ємно-планувальне та конструктивне рішення 25-ти поверхового житлового будинку зі збірно-монолітним залізобетонним перекриттям, надані пропозиції щодо вдосконалення вузла з’єднання плити із ригелем, запропонована методика розрахунку шпонкових стиків на основі варіаційного методу в теорії пластичності бетону. Зроблені висновки стосовно перспектив застосування модернізованої збірно-монолітної конструктивної системи з гладкими стелями для впровадження в будівельну галузь України, розв’язання проблеми доступного житла, а також використання варіаційного методу у теорії пластичності бетону до розрахунку шпонкових стиків.

Дипломом ІІІ ступеня відзначено Катерину Андрієць, студентку групи 401-БП ННІАБ (наукова робота – «Дослідження напружено-деформаційного стану залізобетонних конструкцій, що працюють при складних деформаціях», науковий керівник – к.т.н., доцент кафедри залізобетонних і кам’яних конструкцій та опору матеріалів Ольга Гарькава). Студентка розробила методику розрахунку міцності косозігнутих залізобетонних балок, яка, на відміну від існуючих, не містить складних математичних рівнянь та формул і дозволяє виконувати обчислення без застосування чисельних методів. Для демонстрації практичного вирішення інженерних завдань з проектування розв’язані задачі визначення міцності в нормальному перерізі дослідних косозігнутих залізобетонних балок. Здійснене комп’ютерне моделювання напружено-деформованого стану косозігнутих балок, котре виявило місця концентрації напружень, дозволило прослідкувати за зміною положення нейтральної лінії в процесі завантаження.

Вітаємо переможниць та їх наукових керівників, бажаємо нових перемог!