2020-06-30

Троє студентів отримуватимуть іменні стипендії Полтавської міськради

Полтавська міська рада схвалила виплату іменної стипендії Полтавської міської ради студентам закладів вищої освіти І-ІV рівнів акредитації м. Полтава. Політехніка визначила трьох стипендіатів.

Троє студентів отримуватимуть іменні стипендії Полтавської міськради

Перед сесією Полтавської міської ради члени Вченої ради заслухали та ухвалили рішення щодо подання студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на призначення іменної стипендії Полтавської міської ради відповідно до Положення «Про призначення та виплати іменної стипендії Полтавської міської ради студентам закладів вищої освіти І-IV рівнів акредитації м. Полтави» від 28 лютого 2020 року.

«Відповідно до Положення «Про порядок призначення та виплати іменної стипендії Полтавської міської ради студентам закладів вищої освіти I-IV рівнів акредитації м. Полтава» на розширеному засіданні органів студентського самоврядування було обрано та погоджено кандидатури майбутніх стипендіатів. Ми маємо право подати максимальну кількість студентів, а саме 3 особи від нашого закладу вищої освіти», – прокоментував Президент студентського парламенту університету Олександр Литвиненко.

За активну суспільну роботу, організацію найрізноманітніших заходів та ініціатив студентства, участь у різноманітних студентських культурно-масових та спортивних заходах різних рівнів, участь у навчальних програмах, проєктах та форумах, іменні стипендії Полтавської міської ради отримають:

  • Ігор Жила, студент 2-го курсу Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та механотроніки, спеціальності 274 «Автомобільний транспорт».
  • Анна Бондаренко, студентка 2-го курсу Факультету фізичної культури і спорту, спеціальності 017 «Фізична культура і спорт».
  • Ксенія Коломієць, студентка 1-го курсу Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту, спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини».

«Ці студенти відповідають вимогам Положенню «Про порядок призначення та виплати іменної стипендії Полтавської міської ради студентам закладів вищої освіти I-IV рівнів акредитації м. Полтава», є прикладом для студентства Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і гідними кандидатами на призначення іменної стипендії Полтавської міської ради», – підсумував Президент студентського парламенту університету Олександр Литвиненко.

Керівники структурних підрозділів підтримали ініціативу студентського самоврядування та затвердили кандидатів.

Іменна стипендія Полтавської міської ради призначається студентам закладів вищої освіти І-ІV рівнів акредитації (державної та недержавної форми власності) м. Полтава, додатково до основної стипендії, в яких на момент призначення Стипендії кількість студентів денної форми навчання є не меншою 200 осіб. Призначення проводиться двічі на рік – з 01.09. по 01.03. та з 01.03. по 01.09. Кандидат на отримання стипендії має навчатися у закладі вищої освіти протягом всього терміну, на який призначено стипендію.

Заклади вищої освіти І-ІV рівнів акредитації (державної та недержавної форми власності) м. Полтава, в яких кількість студентів денної форми навчання понад 5000 осіб, подають 3 кандидатури на отримання стипендії.

Розмір іменної стипендії у 2020 році складає 1500 грн. Вона виплачується щомісячно з 01 січня 2020 року.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»