2024-09-23

У пам’ять про загиблих захисників та захисниць на базі Полтавської політехніки відбувся обласний фізкультурно-оздоровчий захід

21 вересня на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся обласний фізкультурно-оздоровчий захід памʼяті загиблих захисників та захисниць України «Шаную воїнів, роблю комплекс за Героїв!», учасниками якого стало понад 500 полтавців та гостей міста. Спортивно-благодійна акція розпочалася виконанням кросфіт комплексів «Малі» для новачків та професіоналів, а завершилася виступами зіркових виконавців – Міші Крупіна, Тараса Житинського, ISSA, BURLA, YARMAK.

У пам’ять про загиблих захисників та захисниць на базі Полтавської політехніки відбувся обласний фізкультурно-оздоровчий захід

Вже вдруге Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став потужним простором для проведення масштабного спортивно-меморіального заходу.

Для участі у обласному фізкультурно-оздоровчому заході «Шаную воїнів, роблю комплекс за Героїв!» зареєструвалося понад 500 полтавців та мешканців інших міст України, які об’ єдналися навколо спортивної події з метою вшанування світлої пам’яті полеглих захисників і захисниць, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність та свободу України.

Захід мав благодійну мету – збір коштів, які кожен бажаючий мав змогу задонатити на забезпечення потреб одного з бойових підрозділів Збройних Сил України.

Організаторами заходу виступили Полтавська обласна військова адміністрація, Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Полтавський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Територіальне управління Служби судової охорони у Полтавській області, благодійна кав’ярня «Благокава», компанія спортивного харчування «GREK» та CrossFIT by AMIL.

Під час Хвилини мовчання учасники масштабного спортивного дійства вшанували світлу пам’ять, громадянську відвагу, відданість, силу духу, стійкість та мужні подвиги полеглих Героїв, які віддали власне життя у боротьбі за захист державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Шанувальників спорту і здорового способу життя привітали почесні гості – перший заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Богдан Корольчук, начальниця Управління молоді та спорту Полтавської військової адміністрації Марина Трохименко, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анатолій Мартиненко, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, в.о. директора Полтавського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Олександр Іванов.

«Радий вітати усіх присутніх на обласному фізкультурно-оздоровчому заході «Шаную воїнів, роблю комплекс за Героїв!». У нас усіх сьогодні важлива мета – вшанувати всіх захисників і захисниць, які віддали найцінніше – власне життя – за незалежність нашої країни. Також дякуємо тим, хто зараз зі зброєю в руках боронить нас від окупантів. Усі зібрані кошти будуть передані конкретному підрозділу для придбання конче необхідного обладнання. Слава Україні!», - привітав учасників з головної сцени Полтавської політехніки перший заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Богдан Корольчук.

Спортивне дійство розпочалося з ознайомлення з кроссфіт комплексами і розминки для усіх учасників. Головними локаціями для масового кросфіту стали відкриті спортивні майданчики Полтавської політехніки, де учасники продемонстрували власну спортивну майстерність і фізичну витривалість.

На згадку про сьогоднішній захід усіх учасників організатори нагородили почесними медалями.

Яскравим продовженням спортивного дійства став благодійний концерт на головній літній сцені Полтавської політехніки, у якому взяли участь відомі зіркові виконавці. Вдячні глядачі гучними оплесками зустрічали видовищні виступи Міші Крупіна, Тараса Житинського, ISSA, BURLA та YARMAK.

У рамках заходу відбувся благодійний аукціон, кошти від якого підуть на придбання необхідного обладнання для одного з підрозділів Головного управління розвідки України.

Нещодавно у Полтавській політехніці Міжнародний день студентського спорту відзначили студентською флешмоб-руханкою та спортивними активностями.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»