2024-09-20

У Полтавській політехніці Міжнародний день студентського спорту відзначили студентською флешмоб-руханкою та спортивними активностями

З нагоди Міжнародного дня студентського спорту та Дня народження наймолодшого структурного підрозділу – факультету фізичної культури та спорту у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели низку рухових активностей. Студенти долучилися до запального флешмобу-руханки та відвідали майстер -класи з різних видів спорту на спортивних локаціях.

У Полтавській політехніці Міжнародний день студентського спорту відзначили студентською флешмоб-руханкою та спортивними активностями

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вже стало доброю традицією 20 вересня масштабними спортивними івентами та фізичними активностями відзначати Міжнародний день студентського спорту, започаткований Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативи Міжнародної федерації студентського спорту (FISU) у 2015 році. Нагадаємо, цей день покликаний привернути увагу та підвищити значущість спорту серед студентства та залучити до своїх лав прихильників здорового способу життя, сприяти його популяризації й розвитку.

Полтавська політехніка як інноваційний університет європейського рівня та потужний осередок Спортивної студентської спілки України в Полтавській області вже традиційно став майданчиком для проведення фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів, навколо яких об’єдналися студенти університету та цілеспрямована студентська молодь відокремленого структурного підрозділу – Полтавського фахового коледжу нафти і газу. Упродовж насиченого спортивними подіями дня на учасників чекали показові виступи спортсменів Полтавської політехніки, майстер-класи з 11 видів спорту, всі бажаючі мали можливість відвідати найсучасніші спортивні локації університету та обрати спортивну секцію для тренування.

«Шановні студенти та викладачі, шанувальники здорового способу життя! Раді вітати вас у Полтавській політехніці – університеті, який успішно примножує славу найспортивнішого закладу вищої освіти Полтавського регіону. Пишаємося вами, молодими, талановитими і спортивно обдарованими, чий драйвовий дух, витривалість та жага до перемоги спонукають ще більше працювати над собою, популяризуючи заняття спортом на теренах Полтавської області. Віримо у наше світле майбутнє, яке сьогодні уособлює кожен з вас. Займайтеся спортом, дотримуйтеся здорового способу життя і розвивайтеся в обраній сфері! Слава Україні!», – привітала учасників спортивного дійства декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко та передала слова щирих побажань від ректора університету, доктора економічних наук, професора, керівника Спортивної студентської спілки України та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Онищенка.

За словами начальниці Полтавської обласної філії Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Юлії Гордієнко, завдяки феєричним перемогам та спортивним звершенням студентів і викладачів Полтавської політехніки на європейських та світових аренах серед сучасної молоді гартується сильний спортивний дух, воля до перемоги: «Пишаємося майбутньою спортивною елітою нашої країни, серед якої – чемпіони України, Європи та світу з різних видів спорту. Від усього серця бажаю, аби ваші досягнення примножувалися, а кількість здорових людей, яким ми зможемо довірити майбутнє повоєнної країни, лише зростала. Передаю слова щирих вітань від Міністра освіти і науки України Оксена Лісового, голови Комітету фізичного виховання і спорту МОН України Вадима Стеценка, які бажають міцного здоров’я, натхнення і процвітання. Окрема подяка кожному з вас за те, що ви залишилися в Україні, примножуєте спортивну славу Полтавщини та свого університету. Все буде Україна!».

Запальну студентську флешмоб-руханку провела майстер спорту України з черліденгу, 3-разова чемпіонка України з черліденгу, студентка Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Єлизавета Нікуліна.

Упродовж насиченого спортивними активностями дня науково-педагогічні працівники факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки провели для студентської молоді низку майстер-класів з різних видів спорту, де кращі спортсмени – переможці та призери престижних турнірів і змагань продемонстрували елементи навчально-тренувального процесу спортивних секцій, які діють під егідою Спортивного клубу Національного університету імені Юрія Кондратюка.

Зокрема, на спортивному майданчику з міні-футболу відбувся турнір з міні-футболу серед спортсменів секції футболу під керівництвом головного тренера з футболу, старшого викладача кафедри фізичної культури і спорту Олексія Воробйова.

На багатофункціональному майданчику під відкритим небом тривали змагання з пляжного волейболу під наставництвом тренера, старшого викладача кафедри фізичної культури і спорту Андріана Остапова, змагання з баскетболу під керівництвом тренера старшого викладача кафедри фізичної культури і спорту Руслана Жалія.

У спортивній залі показові майстер-класи з настільного тенісу провели учасники секції настільного тенісу спільно з тренером, викладачем кафедри фізичної культури і спорту Андрієм Черменським.

У гімнастичній залі пройшов майстер-клас секції карате з тренером, викладачем кафедри фізичної культури і спорту Олександром Косяком та теквандо.

Майстер -клас з великого тенісу провів тренер Вадим Яковенко, зі спортивного більярду – майстер спорту України міжнародного класу, 2-разовий чемпіон світу зі спортивного більярду Дмитро Білозеров.

 У залі важкої атлетики спортсмени продемонстрували свої спортивні вміння з гирьового спорту та паверліфтингу.

У залі спортивно-бальних танців і черліденгу тренерка Тетяна Синиця, майстер спорту України з черліденгу провела відкрите тренування з спортсменками секції черліденгу.

Нагадаємо, нещодавно команда Полтавської політехніки стала переможницею Кубку України з пляжного футболу серед жіночих команд ЗВО, студент політехніки успішно дебютував на Параолімпіаді-2024, здобувши золоту нагороду з плавання, а магістрантка політехніки Катерина Петренко стала чемпіонкою світу з веслування на човнах «Дракон».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»