2021-06-22

У політехніці працює Літня школа для дітей

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відкрилась Літня школа, учасниками якої стали вихованці закладів позашкільної освіти міста Полтави. Для школярів влаштували тематичні майстер-класи, спортивні заходи та розваги з казковими персонажами.

У політехніці працює Літня школа для дітей

16 червня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» почала роботу Літня школа для учнів закладів позашкільної освіти міста Полтави, віком від 6 до 15 років. До участі у спортивних заходах, майстер-класах та занять з робототехніки активно долучилися вихованці приватного закладу «Міжнародна дитяча школа «Юний європеєць», благодійного фонду «Карітас Полтава» та Полтавського міського центру позашкільної освіти. Заняття триватимуть до 25 червня.

Супровід та змістовну програму для дітлахів підготували викладачі, співробітники відділу по роботі з обдарованою молоддю та студенти Полтавської політехніки.

«Робота з дітьми, стимулювання інтересу до нових знань, розширення освітніх можливостей для підростаючого покоління юних українців – один з пріоритетів діяльності Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Щоб заохотити дітей до різноманітних спортивних та інтелектуальних активностей, занять англійською мовою, запланували провести цілу серію зустрічей з полтавськими школярами. Ми створили для дітей сприятливе освітнє та ігрове середовище і переконалися у тому, що такий формат спілкування надзвичайно цікавий.

Під час роботи літньої школи учні відпочивають, спілкуються, весело та змістовно проводять час з однолітками, знайомляться з університетом. Адже підростаюче покоління має зовсім інший світогляд та прагне постійно розвиватися. Судячи з вражень, якими дітки поділилися, охоче завітають знову, а в майбутньому стануть студентами університету, писатимуть наукові роботи з нашими викладачами, просуватимуть креативні ідеї та інноваційні проєкти на благо рідного народу та країни, будуть успішними», – розповіла директорка Центру по роботі зі студентами та обдарованою молоддю Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ольга Буднікова.

Під час роботи Літньої школи полтавські школярі познайомилися з історією робототехніки, відвідали майстер-класи «Відкрий для себе світ гуманітарних наук», «Інструментальне обстеження енергоефективності будівель», «Особливості створення програм для керування роботами», відвідали найсучасніші лабораторії 3D-візуалізації, лабораторію робототехніки CyberRoboLab, міжнародні мовні центри.

Під час майстер-класу «Відкрий для себе світ гуманітарних наук» (у центрі робототехніки CyberRoboLab) доцент кафедри германської філології та перекладу Анна Павельєва та її помічники – студенти-перекладачі Юлія Гордієвська, Анастасія Налойченко, Марина Корнієнко, Яна Харченко, Анна Овсій, Світлана Кісь, Костянтин Богодистий, Артем Котляревський, Юлія Мельник провели для вихованців БФ «Каритас Полтава» (15 дітей) мовний інтерактив на тему «Summer Holidays», де у ігровій формі, з використанням пісень та інтерактивних завдань, опрацювали зі школярами цікаву тему, присвячену літнім канікулам та відпочинку.

Діти та їхні наставники змістовно провели час на різних локаціях з героями популярних дитячих мультфільмів, познайомилися з університетом, а на пам’ять про подію отримали невеликі подарунки.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»