2021-06-08

У політехніці вакцинують співробітників і викладачів

5 червня відбувся перший раунд вакцинації у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Більше сотні співробітників отримали щеплення, на черзі наступні бажаючі.

У політехніці вакцинують співробітників і викладачів

Організована кампанія вакцинації стартувала у суботу, разом з центрами масової імунізації. Мобільна бригада медиків КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» протягом кількох годин вакцинувала більше сотні співробітників політехніки.

«Для того, щоб уникнути зайвого скупчення, ми розподілили чергу і призначили групи на різні години. У пріоритеті співробітники і викладачі, які задіяні у роботі приймальної комісії та працюють на пунктах ЗНО, але враховуємо усіх бажаючих. Майже місяць тому університет підготував списки бажаючих у відповідь на лист ОДА. За ініціативи ректора, організували процес централізовано, зручно як для співробітників, так і для медиків», – прокоментував проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Богдан Коробко.

На першому поверсі облаштували два пункти: реєстрацію та маніпуляційну.

Колектив політехніки щепили вакциною Comirnaty (Комірнаті) – мРНК-вакциною проти COVID-19, виготовленою німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Як зазначає Міністерство охорони здоров’я України, за кожною людиною, яка отримала щеплення першою дозою Comirnaty / Pfizer, буде зарезервована друга доза від однієї ж партії.

Ефективність вакцини становить 95%. Для повноцінної імунізації потрібно отримати дві дози з інтервалу за 21-28 днів.

Два тижні тому в Україну доставили 117 000 доз вакцини Комірнаті виробництва Pfizer-BioNTech. Це перша партія цієї вакцини, яку закуплено державним коштом через міжнародну агенцію Crown Agents. Усього замовлено 167 310 до цього препарату і освітяни серед пріоритетних груп для вакцинації.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»